Google ще си партнира със Samsung, за да създаде конкурент на Apple Watch

Offnews Последна промяна на 19 май 2021 в 06:46 5166 0

Стартът на Google I/O беше доста запомнящ се. Получихме първи поглед към Android 12, видяхме новите функции на Workspace и Maps, подобрения в сигурността, някои нови изследвания на Google Assistant и още много други. Най-голямата новина обаче, като че ли беше за платформата за носими устройства на гиганта Wear OS. Всъщност Google ще си партнира със Samsung, за да създаде сериозен конкурент на Apple Watch.

Google обединява Wear OS с Tizen на Samsung, за да създаде единна платформа за носими устройства. От своя страна Samsung се ангажира с унифицираното изживяване на Wear OS в своите смарт часовници в близко бъдеще. Така Galaxy Watch 4 ще работи с Wear OS.

Платформата на Google ще получи множество естетически и функционални подобрения по-късно тази година. Гигантът твърди, че ще използва силата на двете платформи, за да създаде по-добър софтуер за интелигентни часовници, които ще стартират до 30% по-бързо с новите чипсети, ще имат плавни анимации и движения на потребителския интерфейс, а батерията им ще е с по-дълъг живот поради оптимизациите на операционната система.

Wear OS ще заеме и някои полезни трикове от Fitbit. Ще бъде въведен нов подобрен аватар, нови възможности за навигация, инструменти за персонализация, жестове и много други. YouTube Music също си проправя път към платформата по-късно тази година, заедно с нови фитнес възможности като проследяване на напредък и ежедневни цели, заимствани от Fitbit след придобиване на марката през 2019 година.

По-широкото портфолио от приложения, разпространявани чрез Google Play със сигурност ще помогне на Samsung, но най-голямото предизвикателство пред екосистемата е часовниците да могат да се възползват от тях, за да станат още по-продуктивни, вместо да разчитат на разработчици, ангажирани с Tizen.

По-интересна обаче е конкуренцията с Apple Watch. Със Samsung на своя страна ще успее ли Wear OS най-сетне да блесне. Несъмнено часовникът на Apple е най-добрия интелигентен часовник на пазара, особено благодарение на огромния избор на приложения и на гъвкавия си софтуер. Затова Samsung ще съсредоточи оптимизациите към по-добро изживяване с предстоящите часовници, а ако успее да реши и проблемите с живота на батерията, най-накрая може да види достоен конкурент на Apple Watch.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !