Google ще отстрани проблемите със свързаността на Pixel 6, но през януари

Offnews Последна промяна на 31 декември 2021 в 07:35 253 0

Pixel-6

Какво по-лошо от това да се пусне пълна с функции месечна актуализация по средата на посочения месец? Да, по-лошото е когато закъснялата актуализация причинява повече вреди, отколкото ползи при значителен брой потребители на Pixel 6 и 8 Pro.

Бъговете обикновено се нуждаят от няколко седмици, за да бъдат поправени. Това обаче означава, че потребителите ще трябва да изчакат около месец, за да получат следващия ъпдейт.

Колкото и абсурдно да звучи, точно това е “стратегията”, която Google явно е приела за справяне с досадните проблеми със свързаността през последните няколко седмици. Поне според нова бележка, публикувана от мениджъра на общността на Pixel на уеб страницата за поддръжка на търсачката.

И, за да влоши още повече нещата, той препоръчва на потребителите на Pixel 6 и 6 Pro, които “все още изпитват проблеми с мобилната връзка”, да се върнат към предишната версия на софтуера с помощта на Android Flash Tool. За съжаление в този случай връщането означава, че трябва да се върнат фабричните настройки, за да влязат в сила промените.

Въпреки, че този ход вероятно ще ви позволи да провеждате и получавате телефонни обаждания отново, без да се боите от постоянни прекъсвания и мрежови сривове, връщането към нивото на корекция за сигурност от ноември или по-рано означава, че временно ще се откажете от всичко хубаво в актуализацията за декември на Google, които вече сте получили.

Тоест, ако има други грешки и бъгове, които тя вече е успяла да поправи, имайки предвид големия им брой в заглавията през октомври, може да се окажете пред дилемата кои именно проблеми да изберете. И това е преди дори да вземете тежкото решение да нулирате телефона си до фабричните му настройки, само за да можете да се насладите на функционалността на гласови повиквения в зона с перфектен сигнал.

Разбира се алтернативата да продължавате да пропускате произволно или да прекратявате обаждания още около месец вероятно няма да е изгодна за много хора. Освен това “до края на януари” може да означава и началото на месеца, ако сме оптимисти.

Има и щастливци, които не са се срещнали с никой от изброените преди бъгове след инсталиране на последната актуализация за Pixel 6 и 6 Pro. Ако се чудите на какво може да се дължи това, вероятно споменатият ъпдейт е бил “на пауза” в даден момент през последните няколко седмици без каквито и да е предупреждения, което просто е бъгнало софтуера на много различни нива.

Толкова много обещания, толкова много бъгове и грешки, толкова лошо боравене с някои от тях – не се притеснявайте, потребители на Pixel 6, Google ще реши проблемите ви със свързаността...до края на януари. Остава да видим колко време точно означава тази фраза, когато се отнася за доставката на предполагаемо сложна корекция на засегнатите потребители и какво ще се случи с поставената на пауза актуализация от декември 2021 и корекция от януари 2022, на която се надявахме да бъде пусната рано или късно.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !