Google също работи върху сгъваемо устройство с помощта на Samsung

Offnews Последна промяна на 24 февруари 2021 в 07:35 6005 0

Pixel-Fold

Изглежда Google също работи върху устройство със сгъваем дисплей. Слухове за това имаше и преди, но сега нов доклад твърди, че Samsung ще помага.

Според информацията, Apple, OPPO и Xiaomi работят със сгъваемите дисплеи на Samsung, но в последния доклад на The Elec се твърди, че Google също планира да се включи в надпреварата при сгъваемите смартфони.

Изглежда OPPO е избрала дизайн с формата на мида. Слуховете сочат, че устройството ще включва 7.7 инчов панел, който е по-голям от този на Galaxy Z Flip. Xiaomi пък се очаква да представи устройство, подобно на Galaxy Z Fold 2 със 7.92 инчов сгъваем дисплей. За бъдещия телефон на Google все още няма данни към кой дизайн ще се насочи, но компанията е поискала от Samsung Display да разработи 7.6 инчов сгъваем OLED панел.

Samsung Display генерира много приходи, благодарение на сгъваемите си OLED панели. Те вече доказаха, че са в състояние да издържат на ежедневна употреба, а компанията ще се стреми да достави до един милион такива панели на различни клиенти през тази година, сред които и споменатите по-горе.

Добрата новина е, че Google не умее да пази тайни, така че, ако наистина разработва сгъваем телефон, най-вероятно скоро ще научим повече подробности за него. Разбира се той може да остане и само прототип, но това все още няма как да знаем.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !