Google пуска 40 нови Chromebook устройства и добавя рекордер в операционната си система

Offnews Последна промяна на 18 февруари 2021 в 11:21 6188 0

laptop

Устройставата Chromebook са популярни сред учениците, заради своята издръжливост и сигурност. За да станат още по-удобни за училищни цели, технологичният гигант добавя към тях набор от нови функции.

В помощ на образованието компанията пуска 40 нови Chromebook устройства, както и множество актуализации на своите продукти. Сред тях са подобрения на достъпността и вграден записващ рекордер за операционната система Chrome OS.

Най-новата актуализация на Chrome OS, която ще бъде пусната през месец март, ще направи екранния рекордер достъпен за потребителите. По този начин новата версия на операционната система ще улесни дистанционното обучение и преподаването от разстояние.

ChromiumOS

В добавка - Chromebook устройствата на Google ще поддържат нови функционалности като сензорни екрани, стилус писалки, двойни камери, LTE свързаност и др. За улеснение на потребителите компанията пуска и обновено ръководство за избор на най-подходящото за тях устройство.

Технологичният гигант също така позволява на родителите да добавят училищни акаунти на децата си. По този начин учениците ще могат да използват всички приложение и уебсайтове, които са им нужни и от дома.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !