Google Pixel Fold може да се забави

Offnews Последна промяна на 23 август 2021 в 06:29 182 0

Google-Pixel-Fold

Google потвърди повечето слухове за Pixel 6 в началото на август. Компанията показа новия дизайн на двата модела от серията и изброи някои от най-важните им спецификации.

Сред тях беше и разкритието, че Google работи по персонализиран чип Tensor, който ще дебютира с Pixel 6, но компанията не каза нищо за трето устройство, което според спекулациите идва тази година - Pixel Fold, който може да се превърне в един от най-вълнуващите сгъваеми модели на пазара. Сега нов доклад твърди, че стартът на Pixel Fold може да бъде отложен, въпреки че Google все още може да разкаже за него на предстоящото събитие за Pixel 6.

Разкритията за Pixel 6 потвърдиха, че Google работи сериозно по своите телефони. Смелият дизайн и функциите от висок клас потвърждават ангажимента на компанията да създаде една чудеста алтернатива. Не само Tensor SoC е вълнуващ. Серията Pixel 6 ще е първата с три обектива на камерата, OLED екраните ще поддържат честота на опресняване 90 и 120 Hz, а сензорът за пръстови отпечатъци ще е под дисплея.

Независимо дали ще се забави или не, Pixel Fold вероятно ще сподели част от тези функции. В последните доклади се посочва, че Samsung ще доставя някои от ключовите компоненти, разработени за сгъваеми устройства. Това включва гъвкави OLED панели второ поколение и UTG, както и сензора за основната камера и 5G модема на Pixel Fold.

Всъщност обаче няма гаранции, че Google ще пусне Pixel Fold тази година. По-рано през годината някои източници посочиха, че компанията ще е сред тези, които ще пуснат своите сгъваеми модели през второто полугодие, но Google може да се сблъска с други проблеми, които могат да доведат до забавяне на устройството.

91Mobiles твърди, че стартът на Pixel Fold ще бъде отложен, но не посочва ясни причини за това. Фактори като настоящия недостиг на чипове, заради който Pixel 5a получи ограничено разпространение, може да се сред тях. Същият доклад сочи, че Google ще пренасочи масовото производство на Pixel 6 в Китай, за да предотврати забавяния, свързани с пандемията.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !