Google Pixel Fold може да пристигне тази година с Ultra-Thin Glass на Samsung

Offnews Последна промяна на 15 юли 2021 в 06:27 4551 0

Google-Pixel-Fold-Render

Сгъваемите телефони стават все по-популарни. Те обаче не са толкова масови, колкото се надявахме. Първото сгъваемо устройство, което се появи на пазара, беше Royole Flexpai, обявен още през октомври 2018 година, но след това Samsung показа дисплей с Infinity Flex през ноември.

Корейският гигант не изчака дълго, за да ноправи следващата си стъпка в сегмента на сгъваеми телефони. Компанията пусна Galaxy Fold по време на своето събитие през февруари 2019.

Измина известно време и получихме няколко нови сгъваеми устройства, но изглежда нещата са на път да се променят, тъй като Google и други компании може да започнат да пускат такива преди края на тази година.

Според The Elec ултратъкото стъкло на Samsung най-сетне ще бъде широко използвано през втората половина на годината, което означава, че скоро ще започнем да получаваме информация за бъдещи сгъваеми устройства, които ще включват тази технология.

Предишни слухове предполагат поне пет нови телефона са на път от различни производители, но този, който ни интересува е Passport, предстоящото сгъваемо устройство на Google. Докладът не дава пълна информация, но разкрива, че Google Pixel Fold може да пристигне със 7.6 инчов вътрешен дисплей, което съответства на предишни слухове.

Според данните Google може да представи устройството тази година, като Pixel Fold може да не е единственият телефон, който се подготвя за дебют. Очаква се да получим нови сгъваеми телефони от Vivo и Xiaomi, които също може да дебютират през последното тримесечие на годината с 8 инчови сгъваеми дисплеи.

Honor също се готви за подобно устройство, което обаче ще използва панел от BOE, вместо решението на Samsung. OPPO работи върху нов сгъваем телефон с UTG на Samsung, но той ще дебютира през 2022 година с по-малък, 7.1 инчов вътрешен дисплей.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !