Google Pixel 6 – премиум дизайн и водещи спецификации

Offnews Последна промяна на 03 август 2021 в 06:01 5947 0

Google-Pixel-6-lineup-official-images-from-Google-800x533

Google разкри, че предстоящата серия Pixel 6 ще дебютира със собствения поръчков Tensor SoC. Устройствата ще са от висок клас с премиум дизайн и водещи спецификации.

Вече сме виждали изтичания по адрес на Pixel 6, но изненадващо Google разкри подробности за дизайна на устройствата от серията в поредица официални, висококачествени изображения. Предстоящата серия ще дебютира със собствения поръчков Tensor SoC на компанията. Новият чипсет ще захранва както Pixel 6, така и Pixel 6 Pro, а заедно с това бяха разкрити и други спецификации.

“Pixel 6 и Pixel 6 Pro ще дебютират тази есен и тогава ще споделим всички подробности, които обикновено пускаме при старта, като нови функции, технически спецификации, цени и наличност. Но днес ви даваме предварителен преглед на това, което предстои”.

Серията ще бъде направена от нови материали и също така ще получи “полирана алуминиева рамка на Pixel 6 Pro и алуминиево покритие на 6. И двете устройства се чувстват чудесно в ръката ви”, посочи компанията в публикация в блога си.

И двете устройства Pixel 6 ще се отличават със стъклен сандвич дизайн с прилепване и завършване, което е възможно най-високо и първокласно, това е сравнимо с качеството на Samsung, Apple и Huawei, посочва Рик Остерлох, шеф на хардуера на Google пред The Verge.

Pixel 6 Pro ще има 6.7 инчов QHD+ дисплей със 120 Hz честота на опресняване. Екранът ще е леко извит и ще има тройна камера на гърба с широкоъгълен основен сензор, ултраширок и телеобектив с 4х оптично увеличение. Спецификациите на камерата все още не са разкрити, но широкоъгълния основен сензор може да поеме 150% повече светлина.

Pixel 6 ще има 6.4 инчов FHD+ дисплей с честота на опресняване 90 Hz. За разлика от по-големия модел той ще е с напълно плосък екран и няма да има сензор за телефото камера на гърба. И двете устройства ще имат почти идентичен дизайн и цялостен външен вид, но ще се отличават по цветовите комбинации.

Серията Pixel 6 ще разполага с нов чип Titan M2 за сигурност и ще е оборудвана със собствения Tensor SoC на Google, както и със сензор за пръстови отпечатъци в дисплея. Поддръжката на процесора, графичния процесор и 5G са загадка на този етап, тъй като компанията не навлиза в подробности, но информацията съвпада с някои от предните изтичания.

Марката Tensor се използва най-вече за разработка на AI и хардуер в Google, така че не е изненада, че гигантът е избрал точно това име. Остерлох споменава също и, че ще има “винаги включен компютър”, който да обработва процеси с ниско ниво и ниска мощност като околните дисплеи. Животът на батерията пък е описан като “цял ден”.

Новата серия Pixel 6 ще бъде пусната някъде тази есен, вероятно на обичайното октомврийско събитие.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !