Google има собствен мобилен чип - Tensor

Offnews Последна промяна на 03 август 2021 в 16:13 5892 0

Screenshot 2021-08-03 105439

Google разкри първите по-значителни детайли свързани със следващото поколение смартфони Pixel, Pixel 6 и 6 Pro. Те ще използват собствен мобилен процесор на компанията наречен Tensor. Чипът е в процес на разработка от пет години.

Tensor ще се възползва максимално от напредъка на компанията при машинното обучение и изкуствения интелект. Засега няма конкретни детайли за процесора, а и за бъдещите смартфони.

Името на чипа е препратка към платформата с отворен код за машинно обучение TensorFlow. Той използва ARM дизайн в комбинация с TPU (Tensor Processing Unit) и е създаден съвместно с екип на Google.

Освен това се използва ISP процесор с нов дизайн и е реконструирана памет архитектурата за по-лесен достъп до RAM. Въпреки продължаващия недостиг на чипове от компанията са уверени, че могат да задоволят търсенето.

Междувременно видяхме и част от дизайна на бъдещите телефони Pixel,които са с хоризонтална секция с основна камера, която е по цялата ширина на устройството. Тук също очакваме сериозни подобрения.

Благодарение на новия чип, Pixel 6 ще може да заснема едновременно кадри с два сензора с различни настройки. Ще е възможно и извършването на изчислително тежки задачи по време на снимане на видео.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !