GM изгражда център за разработка на нови типове батерии за електромобили

Offnews Последна промяна на 06 октомври 2021 в 12:17 8395 0

General Motors продължава с усилията си при електромобилите. Във вторник компанията анонсира ново съоръжение за разработка на нови батерии, Wallace Battery Cell Innovation Center.

Центърът в Мичиган ще поддържа бъдещото производство на клетки за батерии в Охайо, Тенеси и други локации, съобщават от компанията.

Фокусът няма да е единствено в разработката на технологии в сферата на Solid State решенията. GM ще работи върху технологии като литий-метал и силиций.

Целта е намаляване на цените на батериите с до 60% със следващото поколение батерии Ultium. Това на свой ред ще помогне на компанията по-бързо да достави на пазара електромобили с по-достъпни цени.

В момента Chevy Bolt EV струва няколко хиляди долара повече от съизмерим малък кросоувър. При намаляване на цената на батерията с 60% е възможно постигането на паритет с цените на моделите с двигатели с вътрешно горене.

GM планира да пусне новия си център към средата на идната година. Към края на 2022 г. производителят цели да има първите прототипни клетки.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !