Geekbench тестове сочат, че Sony Xperia 1 IV няма да се захранва от новия чип Snapdragon

Offnews Последна промяна на 18 април 2022 в 07:02 517 0

Sony-Xperia-1-IV (1)

Следващият флагман на Sony, Xperia 1 IV се появи в Geekbench, съобщава Sumaho Digest. Телефонът с номер на модела XQ-CT54 се захранва от чип, наречен “taro”, а това е кодовото име на Snapdragon 8 Gen 1.

По-ранни слухове твърдяха, че устройството ще пристигне с новия Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Това изглежда няма да се случи, след като тестовете сочат, че Sony Xperia 1 IV работи с текущата версия на чипсета.

Устройството постига 1204 точки в едноядрения и 3352 в многоядрения тест. Тези резултати са в диапазона на телефоните, захранвани от Snapdragon 8 Gen 1, въпреки че от друга страна се очаква Snapdragon 8 Gen 1 Plus да има по-ниски тактови честоти, за да предотврати проблеми с прегряване и производителността му да не е много по-висока.

Освен това тестовете сочат, че ще има поне един модел с 12 GB RAM и телефонът ще работи с Android 12. Говори се обаче, че най-голямата конфигурация ще е с 16 GB RAM и 512 GB памет.

XQ-CT54 очевидно е европейският модел на Xperia 1 IV. Другите два се появиха в базата данни на Евразийската икономичека комисия още през ноември – XQ-CT72 и XQ-CQ72. Сумахо вярва, че първият е предназначена за САЩ и ще има eSIM.

Според по-ранни доклади Xperia 1 IV ще получи големи подобрения на камерата, което ще увеличи цената му с между 6 и 20%. Очаква се устройството да предложи 6.5 инчов 120 Hz дисплей и 5000 mAh батерия, като вероятно ще запази физическия си сензор за пръстови отпечатъци и 3.5 мм жак за слушалки.

Като имаме предвид, че телефонът вече е сертифициран от ЕЕС и се появи в Geekbench, можем да очакваме той да дебютира скоро. Слуховете сочат, че това може да се случи още следващия месец.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !