Geekbench премахва OnePlus 9 и 9 Pro заради съмнения за манипулации

Offnews Последна промяна на 08 юли 2021 в 06:22 4698 0

OnePlus-9-Pro

В скорошно продължително и задълбочено разследване AnandTech разкри много интересна “оптимизация” на OnePlus 9 и 9 Pro, що се отнася до различни приложения. По същество OxygenOS анализира приложенията, като по-често ограничава производителността в опит за удължаване живота на батерията.

Това обаче не се отнася до бенчмарк приложения, което Geekbench определя като измама. Затова компанията предприе действия за премахване на двете устройства от базата си с данни.

Geekbench посочва, че системата взима решения за производителността, въз основа на идентификатори на приложенията, а не на поведението. С други думи, операционната система търси конкретни приложения, за да използва пълната си производителност, вместо да я повишава, когато някое от тях го изисква.

Според Geekbench това е манипулация на производителността и компанията ще разгледа и други устройства на OnePlus, за да провери дали същото се отнася и до тях. Всъщност това не е същото като измамните режими в миналото, когато производителите настройваха телефоните си така, че да игнорират топлинните ограничения при изпълнение на бенчмарк.

Вместо това OxygenOS работи по предназначението си по време на тестовете, докато почти всяко друго приложение получава по-малко от пълната производителност. Ефектът обаче е много подобен – резултатите от бенчмарковете биха показвали ниво на производителност, което просто не е налице за приложенията.

Би било интересно да видим развитието на тази история и дали OnePlus ще предприеме някакви действия. Към момента няма официален отговор от компанията.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !