Fossil обяви новата си генерация интелигентни часовници, но без Wear OS 3

Offnews Последна промяна на 31 август 2021 в 06:49 198 0

Fossil Gen 6 Touchscreen

Fossil обяви своята есенна гама интелигентни часовници с Wear OS, която нарича Gen 6 Touchscreen. Както при часовниците Gen 5, Gen 6 ще се предлага в няколко различни стила и размера, като ще има и версии, продавани под марката Michael Kors. Цените започват от 299 долара, но не изглежда да има LTE опции.

За съжаление всички тези часовници ще се доставят с текущия софтуер Wear OS 2, а не с новата Wear OS 3. Fossil посочва, че ще предложи ъпдейт към Wear OS 3 на часовниците от Gen 6 през 2022 година. Google заяви, че устройствата с Wear OS 2 няма да имат актуализации до “края на 2022 г.” и, че дори тогава тези ъпдейти ще изискват хард ресет.

Въпреки, че часовниците от Fossil Gen 6 няма да имат най-актуалния софтуер още известно време, компанията все още полага сериозни усилия да достави повече технологии. Fossil добавя SpO2 сензор и твърди, че има “подобрен сензор за сърдечен ритъм” с повече точност.

Fossil посочва още, че Gen 6 ще е първият часовник, използващ процесора Snapdragon Wear 4100+, което означава по-бързи скорости, по-ефективна консумация на енергия и по-бързо зареждане. И трите характеристики са подобрени, в сравнение с предишните устройства с Wear OS на компанията.

Едно от малкото предимства, които Fossil може да има пред новия Galaxy Watch на Samsung е, че Gen 6 ще използва Google Assistant и Google Pay, вместо Bixby и Samsung Pay. За потребителите на Samsung обаче Galaxy Watch 4 вероятно все още ще е по-подходящ.

Всъщност не останаха много производители на устройства с Wear OS, с които да се конкурират, така че за потребителите на Android, които търсят пълноценен часовник, изборът не е голям. Освен опцията на Samsung, няма нищо друго, освен линията TicWatch на Mobivoi. Почти всички останали производители или се отказаха, или преминаха към олекотен собствен софтуер.

Всичко това може да е от полза за Fossil. Ако часовниците от Gen 6 могат да достигнат приемливо ниво на скорост и живот на батерията, те може да станат жизнеспособна опция за потребителите на Android. Google също връща някои от подобрените си приложения за Wear OS към текущата платформа, което може да спомогне.

Въпреки, че новите часовници на Fossil са фокусирани върху подобрените спецификации, скоростите и емисиите никога не са били точка за продажби на нейните интелигентни часовници. Вместо това компанията има за цел да направи нещо, което хората с удоволствие да носят.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !