Facebook подготвя интелигентен часовник със самостоятелна клетъчна свързаност

Offnews Последна промяна на 15 февруари 2021 в 06:08 6333 0

facebook

Facebook може би се готви да разшири хоризонта на своите хардуерни амбиции през 2022 година. След VR слушалките и интелигентния дисплей Portal, компанията е насочила поглед към още един сегмент. Според доклада на The Information, Facebook работи по смарт часовник, който планира да пусне на пазара през 2022 година.

Не е изненада, че часовникът ще е включен в собствената мрежа от социални медии на гиганта, като ще позволява на потребителите да изпращат и получават съобщения. Той ще добави социален аспект към фитнес функциите, използвайки платформата, позволявайки проследяване на тренировките и връзка с треньора.

И понеже това ще е интелигентен часовник, ще получим и обичайния набор функции, ориентирани към здравето и спорта, наред с възможността за чат с приятели, без да е нужен сдвоен телефон.

Умният часовник на Facebook може да работи с версия на Android, вероятно Wear OS и ще поддържа самостоятелна клетъчна свързаност. Допълнително компанията планира да позволи на устройството да се свързва с услуги или хардуер на здравни и фитнес компании.

Първият модел на интелигентния часовник ще пристигне през 2022 г., докато второто поколение ще се появи почти веднага след това – през 2023 година. Интересното е, че Facebook планира да продава часовника на производствената му цена, което ще го направи конкурентен на съществуващите устройства в този сегмент.

Компанията разработва и собствена операционна система, което предполага, че може да се откаже от Android в следващите версии на часовника. Той няма да е еднократен проект, става ясно, след като по време на виртуална среща през декември, главният технически директор на Facebook, Майк Шрьопфер посочи, че компанията планира да инвестира повече в носими устройства. Това ще е част от нейните дългосрочни хардуерни усилия, добавя още The Information.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !