Две нови звукови системи от Sony

Offnews Последна промяна на 10 януари 2021 в 12:01 6708 0

Sony RA5000

Sony представи две нови звукови системи, SRS-RA5000 и SRS-RA3000. И двата модела са предназначени за озвучаване на закрито като включват технологията 360 Reality Audio feature.

По-скъпата от двете системи е RA5000, като тя включва седем говорителя, три насочени нагоре, три напред и вътрешен уфър. Шестте говорителя образуват звукова сфера независимо от позицията на системата в помещението. RA5000 има също така функционалност за ръчно калибриране, която позволява настройката на звука според позицията.

По-евтината RA3000 е с три говорителя, включително уфър. Налични са също така два пасивни радиатора, които подобряват възпроизвеждането на ниските тоново.

https://youtu.be/3E9H2rV0i-Q

RA3000 е с издръжлив на влага дизайн, което позволява използването ѝ в помещения като бани и кухни. Поддържа се възможност за автоматично калибриране, което липсва от по-скъпия вариант.

И двете системи имат Bluetooth и Wi-Fi свързаност, като втората се използва за стрийм на съдържание от Spotify чрез Spotify Connect или с Chromecast интеграция.

Системите също така с гласовите асистенти Amazon Alexa и Google Assistant, но по същество те не са умни говорители, а се разчита на свързани умни устройства. Все пак тази добавка е удобна за даване на гласови команди.

Двете системи ще са налични през февруари. Цената на RA5000 е 599 евро, а на RA3000 е 359 евро.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !