DJI Osmo Action 4 включва по-голям сензор за по-добри резултати при слаба светлина

Павлин Луканов Последна промяна на 04 август 2023 в 15:10 306 0

DJI Osmo Action

Снимка DJI

DJI Osmo Action 4 включва по-голям сензор за по-добри резултати при слаба светлина

DJI има доста широко портфолио от продукти, но компанията е най-известна с потребителските си дронове. Освен това обаче няма как да пропуснем и серията екшън камери Osmo Action, която сега се сдобива с ново попълнение, а именно Osmo Action 4.

Най-новото попълнение в линията обещава по-високо качество на заснемане в условията на оскъдна околна светлина. За целта се разчита на по-голям 1 1/1.3“ сензор (1/1.7“ в предходния модел и 1/1.9“ в GoPro Hero 11), а има и D-Log M за подобрен динамичен обхват. Що се отнася до обектива, той предлага 155 градусово поле на видимост и бленда f/2.8.

Записът на видео е с максимална резолюция 4K при 120 кадъра в секунда и 10-битов HDR. За снимки максималната резолюция е 3648 x 2736 пиксела. По отношение на дизайна, няма промяна спрямо Action 3. Това включва бутон за запис в горната част и за включване отстрани. Отделението за батерията и памет карта е отдясно на конструкцията, а отляво има USB Type-C порт.

Батерията отново е с капацитет 1770 mWh, предлагайки запис в продължение на 150 минути с един заряд и поддържа бързо зареждане (80% за 18 минути). Моделът залага на магнитна система за прикачване, с която се премахва нуждата от добавяне на кейс. Разбира се Action 4 подържа всички аксесоари, които са съвместими с GoPro монтаж. DJI има и редица собствени аксесоари.

Action 4 е водоустойчив на потапяне до дълбочина от 18 метра, като това е възможно чрез кейс за водоустойчивост. Отново откриваме 1.4-инчов преден екран с резолюция 320 х 320 пиксела и 2.25-инчов заден с 360 х 640. И двата дисплея са с максимална яркост 750 нита, което означава, че картината ще е отчетлива дори при ярка околна светлина.

Камерата е с три микрофона и подобрена система за активно шумопотискане. От компанията са добавили най-новата версия на системата си за стабилизация, Rocksteady 3.0 и Rocksteady 3.0+, с което се премахват нежеланите трептения във всички посоки при до 4K/60fps. Има също така поддръжка за HorizonSteady, която запазва линията на хоризонта независимо от завъртането.

За да можете да използвате Action 4 ще трябва първо да я активирате през приложението на DJI за смартфон. През приложението можете да прехвърляте и преглеждате съдържание и дори да излъчвате на живо през WiFi.

Като цяло Action 4 запазва най-добрите черти на предшественика си, като изглежда основното подобрение е при сензора. Това обаче не е малко, тъй като с новия модел вече ще е възможно заснемането на по-качествени снимки и видео в условията на оскъдна околна светлина, което е доста важно за много потребители. Други подобрения са в наличието на пет лесни за превключване режими, гласово управление и подобрен InvisiStick. DJI също така предлага приложението LightCut, което се свързва безжично към Action 4 и позволява автоматични редакции без нуждата от предварително прехвърляне на съдържанието.

Action 4 е с цена 429 евро (838 лв.), но има и разнообразни комплекти, включващи аксесоари, които достигат до 529 евро (1033 лв.).

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !