DJI Mavic 3 Classic е по-достъпен вариант на Mavic 3

Павлин Луканов Последна промяна на 03 ноември 2022 в 13:05 897 0

DJI Mavic 3 Classic

Снимка DJI

DJI Mavic 3 Classic

DJI е най-големият производител на потребителски дронове в света. компанията предлага сравнително широко портфолио от продукти, а от вчера то се разшири с още един модел. Става дума за DJI Mavic 3 Classic, който наследява миналогодишния DJI Mavic 3 и е с по-ниска цена, което е добре дошло за потребителите.
DJI Mavic 3 Classic е с цена 1599 евро (3124 лв.) за комплекта с дистанционно RC-N1, при което се разчита на смартфона за визуализация на картината. Има още опция за избор на комплект с DJI RC за 1749 евро (3421 лв.), както и само за дрона при 1499 евро (2932 лв.). За сравнение DJI Mavic 3 струва 1929 евро (3730 лв.).

Разбира се има защо цената да е по-ниска. Mavic 3 Classic разполага с единична камера, като я няма втората с телефото оптика от оригиналния модел, това означава, че няма да разполагате с опция за оптично приближение. За снимки и видео се разчита на познатия ни 4/3“ 20-мегапикселов сензор с оптика технологии на Hasselblad.

Наличен е 24-милиметров обектив с регулируема бленда от f/2.8 до f/11, като могат да бъдат заснемани 12-битови RAW кадри, както и видео в 10-битов D-Log. За стабилизация на изображението се използва 3-осов гимбал. Записът на видео е до резолюция 5.1K при 24-50 кадъра в секунда, DCI 4K до 120 кадъра в секунда и 1080p до 200 кадъра в секунда.

Трябва да отбележим и наличието на нощен режим за видео. Сред другите режими са ActiveTrack 5.0, MasterShots, QuickShots, Hyperlapse и Panorama. Достъпна е и опция за Cruise Control, а освен това дронът може да се завърне към зададена домашна локация. Поддържат се кодеците H.264 и H.265 с битрейт 200Mbps. За запис са налични 8GB вградена памет, както и опция за добавяне на microSD карта.

С един заряд на батерията е възможно осъществяването на до 46 минутен полет като обхватът на дрона е 30 километра. Новото попълнение използва същите батерии при Mavic 3. Новият модел е съвместим със съществуващите дистанционни DJI RC-N1, RC и RC Pro. той може да предава HD видео на разстояние до 15 километра чрез системата O3+.

DJI Mavic 3 Classic включва същите сензори каквито има и оригиналният модел. Това предлага и възможност за избягване на препятствия. Максималната му скорост е 21 метра в секунда с ограничение до 12 метра в секунда в ЕС. Той може да лети и при наличието на ветрове със скорост до 12 метра в секунда. Моделът е с тегло 895 гр., като има и европейски сертификат C1, което означава, че може да се използва в A1 Open Category без разрешително то A2 за отдалечено управление.

Дроновете на DJI от сериите Mavic, Air и Mini са лесни за управление като включват сензори и възможност за зависване на място. Те имат и различни режими за движение, като камера възможностите им зависят от модела, очаквано по-скъпите са по-добри в това отношение. Подобно на останалите модели и DJI Mavic 3 Classic се сгъва, за да е по-лесен за транспорт. Сред поддържаните аксесоари са ND филтри, широкоъгълен обектив, а има и опция за закупуване на хъб за зареждане на няколко батерии.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !