Динамичният остров на iPhone все пак не е толкова интересен и атрактивен

Стефан Николов Последна промяна на 12 септември 2023 в 09:50 352 0

Dynamic Island

Снимка Apple

Динамичният остров на iPhone все пак не е толкова интересен и атрактивен

Новият свободно плаващ прорез във формата на таблетка на iPhone 14 Pro бе описан като "вълшебен", който ще даде възможност за "изцяло ново iPhone изживяване". Въпреки че суперлативите на Apple често са доста пресолени, динамичният остров изглеждаше обещаващ.

Като начало всичко изглеждаше добре. При подходяща светлина наистина се създава впечатление, че прорезът се разтяга и свива и върши доста добра работа, като съобщава колко дълго сте използвали телефона и доколко AirDrop е бил успешен. Но другите неща - смелият нов начин за взаимодействие с нещата в телефона зависеха от това дали производителите на приложения от трети страни ще приемат Live Activities и ще поставят чувствителна информация в Динамичния остров.

Към средата на тази година концепцията все още изглеждаше обещаващо, но и нейните ограничения станаха още по-очевидни. Разбира се, наблюдаването на таймера в горната част на екрана, докато правите други неща на телефона си може да е полезно. Да следите кога ще пристигне вашият Юбер превоз също е удобно. Но става ясно, че Динамичният остров (Dynamic Island) никога не е бил замислян да бъде нещо самостоятелно.

От една страна той е напълно засенчен от друга функция, добавена в iPhone 14 Pro: постоянно включеният дисплей. След като заключите телефона си информацията от таймера и от резултатите от някоя игра, които са се виждали в Динамичния остров се прехвърлят на главния дисплей. Става така че, когато потребителите искат да виждат колко е часът, предпочитат това да става на екрана, а не на Динамичния остров.

Изданието The Verge е на мнение, че това е просто един удобен инструмент, който прави телефона по-малко досаден за използване.
Въз основа само на неофициални данни, събрани от разговори с приятели и колеги, винаги включеният дисплей е най-забележителната особеност досега. Хората или я мразят и я изключват, или я намират за разсейваща за няколко дни, но след това свикват с нея. Всички забелязват винаги включения дисплея и Динамичният остров остава някак на заден план. Разбира се, в началото всички го забелязват, особено когато свързват своите AirPods слушалки или сканират лицето си за Face ID. След това Динамичният остров избледнява и остава забравен.

Не мисля, че сме видели всичко, което може да направи Динамичният остров. Постепенно все повече приложения ще започнат да го използват, особено ако цялата линия iPhone 15 възприеме тази функция, както предполагат появилите се слухове. Но тя определено не е чак толкова вълнуващ нов начин за взаимодействие с телефона - това е просто удобен инструмент наред с някои многобройните други нови функции, които правят телефона ви малко по-малко досаден за използване. И това всъщност е добре.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !