Делът на процесорите на AMD в Steam превиши 30%

Offnews Последна промяна на 04 юни 2021 в 16:44 5268 0

amd-ryzen-3000

Онлайн услугата за цифрова дистрибуция на игри Steam публикува своите поредни статистики, показващи предпочитанията на потребителите по отношение на хардуера. Статистиката за месец май явно ще запомним с това, че за първи път от много години делът на геймърските компютри, в които се използват процесори на AMD, прехвърли 30%. Според официалните данни на Valve, чиповете на Advanced Micro Devices се използват от 30,13% от потребителите на тази изключително популярна онлайн услуга.

Благодарение на великолепните технически характеристики на процесорите Ryzen делът на геймърските компютри, базирани на централните процесори на AMD расте вече няколко тримесечия подред. Но при видеокартите ситуацията е съвсем друга - там екипът на доктор Лиза Су не може да повтори същия успех. Графичните карти AMD Radeon се използват от 16,2% от потребителите на Steam, 8,1% използват интегрираната графика на Intel, а цели 75,63% предпочитат да използват видеокартите на Nvidia.

Статистиките на Valve показват, че за един средностатистически компютър, използващ услугите на Steam е характерно следното:

  • Операционна система Windows 10, 64 бита
  • 16 GB оперативна памет
  • Предимно 4-ядрен процесор на Intel с тактова честота 3,3-3,69 GHz
  • Видеокарта с 6 или 8 GB буферна памет
  • Монитор с Full HD резолюция

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !