Darkforce представи странен SSD за аудиофили

Offnews Последна промяна на 20 декември 2021 в 17:23 347 0

Darkforce

Тайванската компания Darkforce публикува в популярния форум Audiophilestyle пост, в който съобщи за свое доста необичайно устройство. Това е NVMe флаш диск, който е специално предназначен за аудиофили - тоест, за хората, които са изключително придирчиви към качеството на музиката.

Производителят обещава обемно аудио и топъл звук, който преди време бе достижим само за виниловите грамофонни плочи. Производителят добавя, че новият SSD е създаден съвместно с един от най-популярните производители на звукови карти. Най-вероятно това е Realtek, понеже на платката се вижда поставен чип именно на тази компания.

В това интересно устройство се използва 1 GB 3D TLC флаш памет. Потребителят има достъп до 333 GB, а останалото дисково пространство се използва за осигуряване работата на pseudo-SLC (pSLC) режима, при който точно определено дисково пространство се използва за увеличаване скоростта и надеждността на работа на звуковия канал. Флаш дисковете с pseudo-SLC наистина се използват за най-различни цели, а Darkforce с тяхна помощ увеличава качеството на аудиото.

Новите аудио-SSD може и да се харесат на аудиофилите. Вижда се Crystek CCHD-957 Femto тактов генератор, два кондензатора тип  Audionote Kaisei, каквито се използват в най-качествената аудио техника, контактните клеми са позлатени, а радиаторът е изцяло направен от мед. С цел намаляване шумовете и изкривяванията захранването се подава отделно от дънната платка.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !