Данни на IDC показват доминацията на Apple при таблетите

Offnews Последна промяна на 02 август 2021 в 15:17 5047 0

Screenshot 2021-08-02 151555

По време на разговор свързан с приходите на Apple, главният изпълнителен директор на компанията Тим Кук сподели, че компанията отчита най-успешното второ тримесечие за iPad от близо десетилетие. Сега и данните на IDC показват този успех.

Информацията на компанията за пазарни анализи IDC сочи, че Apple е доставила 12.9 милиона таблета iPad през второто тримесечие на годината. Най-близкият конкурент са Samsung с доставени 8 милиона устройства.

Интересното е да отбележим и ръстът на годишна база от съответно 3.5% и 13.3%. Третата позиция е за Lenovo с 4.7 милиона доставки с доста висок ръст от 64.5%.

В топ пет влизат още Amazon и Huawei със съответно 4.3 и 2.1 милиона доставки. Очаквано обаче делът на Huawei се свива значително с цели 53.7% спрямо същия период на миналата година.

Пазарът продължава възстановяването си спрямо предходната година, в която ефектите на пандемията от новия коронавирус бяха силно изразени. През тримесечието са доставени общо 40.5 милиона таблета, което е с 4.2% повече на годишна база.

Предстои да видим как ще продължи продължи развитието на сегмента, но от IDC предвиждат и редица трудности.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !