Да благодарим на AMD: Samsung започва производството на чипове за смартфони с RDNA2 графика

Offnews Последна промяна на 01 юни 2021 в 13:37 4908 0

tesla_model_s_gaming_tesla_1622522477311.webp.jpg

Съвсем скоро се очаква мобилните игри да излязат на едно съвсем ново много по-високо ниво. Всичко това става благодарение на AMD, която възнамерява да използва в чиповете за смартфоните своята нова графична архитектура RDNA2, която сега се използва в най-новите конзоли Xbox Series X и PlayStation 5.

Интернет изданието The Next Web съобщи, че по време на виртуалното събитие Computex 2021 генералният директор на AMD доктор Лиза Су (Lisa Su) официално е обявила началото на съвместната работа със Samsung, в рамките на която новата графична архитектура RDNA2 ще бъде интегрирана в следващия флагмански процесор Exynos за мобилни устройства. Това означава, че съвсем скоро бъдещите притежатели на смартфони ще могат пълноценно да играят игри, в които се използват най-новите технологии като трасиране на лъчите и променлива честота на кадрите. Samsung от своя страна заяви, че след две седмици ще публикува подробна информация за своята най-нова SoC с новата графика на AMD.

И още, по време на Computex 2021, AMD е сключила партньорско споразумение с Tesla. Обявено бе, че новата графика на Advanced Micro Devices ще се използва в информационно-развлекателната система на електромобилите Model S и Model X на автомобилната компания на Илън Мъск. Това със сигурност означава, че пътниците ще могат да играят компютърни игри от ААА клас.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !