Craob X е лаптоп без нито един конектор

Offnews Последна промяна на 01 февруари 2022 в 09:15 623 0

Craob-X-portless-1

Компанията Craob представи иновационния лаптоп Craob X. Неговата основна особеност е липсата на кавито и да било портове и конектори на корпуса на устройството. Необходимата комуникация се осъществява с помощта на безжичното зарядно устройство с магнитно закрепване към единия панел на лаптопа.

Лаптопът е оборудван с 13,3-инчов 4K дисплей с много тънки рамки. Уеб камерата се намира в малък отвор в средата на горната част на екрана. Мобилното устройство поддържа процесори до Intel Core i7-1280P (14 ядра/20 нишки), може да има до 32 GB LPDDR5 оперативна памет, до 2 TB PCIe 4.0 бърз NVMe флаш диск и Wi-Fi 6E модул.

Поради това, че липсват каквито и да било конектори са постигнати впечатляващи размери и тегло. Корпусът на лаптопа е тънък едва 7 мм, а неговото тегло е само 0,85 кг. От друга страна, зарядното включва USB Type-C, USB Type-A, Thunderbolt, слот за MicroSD карти памет и стандартно 3,5 мм гнездо за аналогови слушалки и микрофон. Най-вероятно връзката с лаптопа става чрез Bluetooth безжичен модул или модули.

В уеб сайта на компанията се казва, че лаптопът Craob X съвсем скоро ще излезе на пазара, без да е уточнена конкретна дата и бе да се казва каква е цената. Предполага се, че тя съвсем няма да е ниска.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !