Chromebook Plus: повече производителност и възможности за работа с изкуствен интелект

Стефан Николов Последна промяна на 03 октомври 2023 в 17:56 338 0

Chromebook Plus

Снимка Google

Chromebook Plus: повече производителност и възможности за работа с изкуствен интелект

Преди над 10 години Google създаде нов сегмент на пазара на персонални компютри. Става дума, разбира се, за Chromebook. В началото на октомври Google официално представи една нова категория от тези продукти, която получи името Chromebook Plus.

Като цяло това са същите хромбуци, които не се различават съществено от другите излезли преди това мобилни компютри с Chrome OS. Идеята на Chromebook Plus е, че когато потребителят избере модел от категорията Chromebook Plus, той може да бъде сигурен, че ще получи определено ниво на производителност и определени показатели.

Google публикува какви са минималните хардуерни особености на хромбуците от новата фамилия Chromebook Plus. Всеки Chromebook Plus трябва да се базира на процесор Intel Core i3 от 12-о поколение или по-добър, или минимум на един от процесорите Ryzen 7000. Това е към настоящия момент. Разбира се, базовите спецификации с течение на времето ще бъдат преразгледани, когато на пазара се появят нови процесори с добро съотношение цена/производителност.

Освен това всеки Chromebook Plus ще предлага IPS екран с поне Full HD резолюция, уеб камера със същата резолюция, минимум 8 GB оперативна памет и 128 GB място за съхранение. Всеки Chromebook Plus ще има и 1080р камера за качествени видеоконференции. Освен това всеки такъв лаптоп трябва да има време на автономна работа до 10 часа, но тук, както винаги, всичко до голяма степен зависи от сценариите на използване. По този начин, купувайки който и да е Chromebook Plus, потребителят гарантирано ще получи доста добра производителност, достатъчно качествен екран и напълно приемливо количество памет.

Това далече не е всичко. Сертифицираният като Plus хромбук ще предложи на потребителите достъп до няколко ексклузивни функции, базирани на изкуствен интелект (AI). Сред тях са магическата гумичка в Google Photos, подобрената работа с осветеността и премахване на шумовете и офлайн синхронизирането на файловете с Google Drive.

Отделно трябва да се отбележи, че вграденият в новите Chromebook Plus компютри изкуствен интелект може да подобрява яснотата на видеоконференцията дори и при слаба осветеност на сцената, може да премахва звуковия и цветовия шум и да замъглява фона само с един клик. Това работи независимо какво приложение за видеоконференции се използва от потребителя, без значение дали това е Google Meet, Zoom, Microsoft Teams или други. Това е вече стандартна опция при новите Chromebook Plus.

Освен това има и тапет за работния плот, създаден от изкуствен интелект, своеобразен личен асистент за работа с писмата, а освен това купувачът ще получи тримесечен абонамент за Photoshop in the Web.

Новите Chromebook Plus могат да помагат и при създаването на филми с помощта на мощния и интуитивен пакет LumaFusion, който е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Цената на този софтуер е $29,99, а потребителите с Chromebook Plus получават 25% отстъпка. Google допълва, че през 2024 година ще представи редица нови функции и възможности за Chromebook Plus. Продажбите на новите Chromebook Plus компютри в Европа ще стартират на 9-ти октомври.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !