Чипът Whitechapel, който ще захранва Pixel 6, се доближава до флагманските

Offnews Последна промяна на 26 май 2021 в 07:38 5019 0

Остават няколко месеца до момента, в който Google ще представи своите телефони от серия Pixel 6. Вече се появиха рендери с високо качество, които ни дадоха представа какво ще представляват те.

В интернет пространството обикалят и множество слухове за хардуера на устройствата, но загадката досега оставаше проектираният от компанията процесор Whitechapel, който ще ги захранва. Той е 5 нанометров, но изостава от Snapdragon 888 на Qualcomm, твърди инсайдерът Йогеш, който хвърля малко светлина върху детайлите.

Според Йогеш чипът се основава на 5nm процес и разчита на графичен двигател Mali. По отношение на мощността на сурова обработка обаче, той изостава от Snapdragon 888 и по-скоро е в категорията на Snapdragon 870.

Всъщност Snapdragon 870 е ребрандирана версия на 865+ от миналата година. Вече видяхме да се появява в множество бюджетни флагмани на OnePlus, OPPO и Motorola и несъмнено не остъпва на своя по-нов събрат при обработката на графика.

Има обаче една област, където Whitechapel се конкурира пряко със Snapdragon 888 и това са AI и ML възможностите. Тази информация се добавя към слуховете, че серията Pixel 6 е оборудвана с 50 мегапикселов основен сензор, микс между телефоо и перископна камера.

Информацията идва от Макс Вейнбах, който също наскоро спомена, че чипът Whitechapel не е така мощен като Snapdragon 888 и Exynos 2100. Освен това инсайдерът обяви, че Pixel 6 Pro ще е снабден с QHD+ дисплей с честота на опресняване от 120 Hz, докато виниловият модел ще е с резолюция FHD+ и същата честота на опресняване.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !