CES 2024: Samsung представи интелигентен монитор, който работи без компютър

Компанията обявии 3D геймърски монитор, който не се нуждае от VR очила

Мария Иванова Последна промяна на 09 януари 2024 в 14:55 706 0

Smart Monitor M80D

Снимка Samsung

Smart Monitor M80D

На световното изложение за потребителска електроника и информационни технологии – CES 2024, което започна днес в Лас Вегас, Samsung представи своята обновена линия интелигентни монитори. Новият Smart Monitor M80D е 32-инчов 4K модел, който поддържа същата резолюция като предшественика си - Smart Monitor M8. Освен това, той включва някои актуализации на софтуера, които подобряват общото потребителско изживяване.

Голямата новина обаче е, че Smart Monitor M80D може да функционира без компютър или игрова конзола. Това означава, че потребителите могат да използват монитора за различни цели, като гледане на филми, играене на игри или работа, без да се налага да се свързват с външно устройство.

Въпреки че Smart Monitor M80D не е пълноценен компютър, той предлага редица функции, които го правят удобен за различни задачи в ежедневието. Устройството например позволява провеждането на видеоразговори чрез отделящата се уебкамера, което е удобно за работа от вкъщи или за контакт със семейството и приятелите.

Освен това то поддържа стрийминг на съдържание от Netflix и Prime Video и включва Gaming Hub на Samsung, което позволява стриймване на игри през облака. Устройството има и самостоятелни приложения за управление на интелигентни домашни устройства, за обработка на текст и за достъп до фитнес показатели.

Макар че предишното поколение M8 Smart Monitor също разполага с някои функции, работещи без компютър, новата версия е с подобрени възможности. Освен това новият модел поддържа HDR10+ визуализации, което подобрява качеството на изображението; вградени двуканални високоговорители за по-добър звук, както и Bluetooth за директно свързване с различни носими устройства.

Новият смарт монитор е снабден и с инструмент, който позволява бързото изпращане на изображения и текст от други устройства на Samsung, като смартфони Galaxy и лаптопи Book, към монитора. Той също е съвместим със слушалките Galaxy Buds.

На CES 2024 Samsung направи още едно необичайно представяне - нов 3D монитор. Станала популярна преди повече от десетилетие, днес 3D технологията при мониторите почти не се използва. Новият 3D монитор на Samsung обаче предлага потенциално ново нейно приложение, позволявайки достъп до VR съдържание без свързване с допълнителни устройства.

Според Samsung новият 3D монитор може да работи с повечето VR приложения без необходимостта от очила за виртуална реалност или други аксесоари. Това е възможно благодарение на интегрираното проследяване на очите и главата в дисплея, което позволява на монитора да имитира движението във виртуалната реалност. “Въпреки това, изживяването ще бъде значително по-различно, тъй като зрителното поле ще бъде ограничено от размера на монитора” - информират от компанията.

Вграден алгоритъм автоматично ще настройва 3D реакцията, за да осигури най-“поглъщащо гейминг изживяване”. Този алгоритъм е съвместим с всички Steam VR заглавия, което го прави идеален за геймъри. Освен това, мониторът може да се използва и за гледане на традиционно 3D съдържание, като “Аватар” от 2009 г. или други подобни филми.

Технологичният гигант все още не е обявил конкретна дата за пускане на новия си 3D монитор на пазара. Въпреки това, Samsung обещава, че ще предостави повече информация за продукта през следващите месеци.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !