CES 2023: Серията робо прахосмукачки Roborock S8 включва ключови подобрения

Павлин Луканов Последна промяна на 06 януари 2023 в 10:29 2167 0

Roborock S8

Снимка Roborock

Roborock S8

В рамките, а и в навечерието на, най-голямото потребителско изложение за потребителска електроника, CES сме свидетели на множество нови продукти и решения. Част от тях са насочени към умния дом и имат за цел да улеснят ежедневието ни. В това число е и новата серия роботизирани прахосмукачки на Roborock S8.

Тази година от компанията определено надграждат над предходното си поколение S7 като са налични три нови попълнения, S8, S8 Pro Ultra и S8+. Отчитаме наличието на по-добра докинг станция, нови системи за почистване с моп и по-значителна мощност на всмукване. Roborock традиционно предлага доста ефективни системи за почистване и най-вероятно това ще е така с новото поколение.

Roborock S8 е базовият модел, като всмукателната мощност при него е 6000 Pa, което е сред най-високите стойности в сектора. Към това има и двойна система от гумирани четки, с което се премахва заплитането на косми и се постига събирането на повече прах. Що се отнася до възможностите за почистване с моп то тук е използвана VibraRise 2.0, подобрение на предходното поколение технология с до 3000 вибрации в минута.

Следващото попълнение е Roborock S8+, което надгражда над базовия модел в някои насоки. Той включва същите основни параметри, но вече има и докинг станция, която позволява автоматичното изпразване на събраните отпадъци. Това разбира се е от полза, тъй като няма да се налага всеки път да правите това ръчно, а само на определен период да почиствате докинг станцията.

Топ предложението е Roborock S8 Pro Ultra, който както най-вероятно подозирате, предлага всичко изброено досега, но с още добавки. Тук докинг станцията също така може да зарежда с вода контейнерите за почистване с мопа. Има и възможност за подгряване, което предотвратява развитието на бактерии в почистващото покритие. Още по-полезна функционалност.

Друг интересен момент е, че при S8 Pro Ultra въртящите се четки се повдигат при използване на режим само за мопа. Така ще оставят по-малко следи при почистване, а освен това вътрешните елементи няма да пострадат при почистване на по-значителни разливания.

Отвъд роботизираните решения Roborock анонсира и ръчна прахосмукачка, Dyad Pro. тя може да постигне значително по-висока всмукателна мощност до 17 000 Pa. Тя също така може едно временно да събира отпадъци и да пере покрития. Сега предстои да научим и какви ще са цените на новата серия, а и разбира се кога попълненията ще достигнат и до Европа.

Като цяло роботизираните прахосмукачки могат да са от ползва в ежедневната поддръжка на чистотата в домашни условия. Както винаги обаче и тук има някои условности, като това, че трябва да премахвате някои по-малки предмети преди да ги пуснете, за да постигнете оптимални резултати. Напредъкът в последните години в това направление обаче има значителен напредък и засичането на обети е подобрено. Устройствата вече разполагат с по-оптимални системи за разпознаване и избягване на обекти.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !