CES 2023: Samsung представи своите нови монитори от следващо поколение

Стефан Николов Последна промяна на 03 януари 2023 в 17:20 1960 0

Samsung Monitors

Снимка Samsung

CES 2023: Samsung представи своите нови монитори от следващо поколение

Samsung Electronics обяви, по време на голямото изложение CES 2023, което започва от 5 януари в Лас Вегас, ще представи своите нови модели монитори. Те трябва да осигурят изключително високо качество на изображението и ще предложат набор от иновативни функции.

Всъщност, компанията съобщи техническите характеристики на своите монитори от новo поколение и това на практика бе техният официален анонс. Практика, която доста технологични компании прилагат в дните преди CES.

Odyssey Neo G9 – първият в света геймърски монитор с двоен UHD екран

Това е извит геймърски монитор с резолюция 7680х2160 пиксела, съотношение на страните 32:9 и висока честота на опресняване на екрана – до 240 Hz. Той има 57-инчов екран с радиус на овала 1000R и в него се използва нова квантова мини светодиодна технология, покриваща високите изисквания на VESA DisplayHDR 1000 стандарта, което означава, че се осигурява висококачествено изображение във всяка игрова среда. Мониторът има матово покритие, което силно намалява отразяването на светлината.

Новият монитор поддържа DisplayPort 2.1 интерфейса с двойно по-бърз обмен на данните в сравнение с предишния DisplayPort 1.4. Освен това, DP2.1 интерфейсът дава възможност за прехвърляне на информацията без загуби и изкривявания при използване на технологията за компресия на видео потока DSC.

Odyssey OLED G9 – черно-бели подобрения и почти безкраен цветови контраст

Извитият монитор Odyssey OLED G9 с размер на диагонала 49 инча и кривина на овала 1800R предлага Quad-HD резолюция при съотношение на страните 32:9. В неговата матрица се използва OLED подсветка с квантови точки, което осигурява един от най-високите цветови контрасти на пазара със съотношение 1 000 000:1. Времето на реакция на точката на този монитор също е рекордно малко – едва 0,1 милисекунди. И при този модел честотата на опресняване на екрана е висока – до 240 Hz.

Odyssey OLED G9 предлага чрез Smart Hub стартирането на различните приложения от партньорите на Samsung, включително Amazon Prime Video, Netflix и YouTube. Мониторът поддържа и универсалната платформа Samsung Gaming Hub за поточна игра, която дава възможност на геймърите да играят в електронните облаци Xbox и Nvidia GeForce Now, без да се налага използването на конзола.

ViewFinity S9 – насочен към креативните професионалисти

ViewFinity S9 е професионален монитор с размер на диагонала 27 инча, 5К резолюция (5120х2880 пиксела) и с 99% обхват на DCI-P3 цветовото пространство. Той е специално оптимизиран за творчески професии, за архитекти, графични дизайнери и фотографи. Точността на цветовете е изключително висока дори и в най-сложните визуални среди.

Вграденият в този монитор механизъм за калибриране на цветовете дава възможност на потребителите с много голяма точност да настроят баланса на бялото, гамата и цветния RGB баланс, което става с помощта на приложението Samsung Smart Calibration. Матовото покритие на екрана ограничава бликовете и отражението на светлината.

Smart Monitor M8

Това е последният представен от Samsung монитор. Smart Monitor M8 предлага 27-инчова матрица с 4К резолюция. Поддържа включването към Prime Video, Netflix, YouTube и другите подобни услуги, което става с помощта на Samsung Gaming Hub. Възможна е Bluetooth връзка със смартфон.

Цените на новите монитори на Samsung не бяха обявени и навярно това ще стане след началото на самото изложение CES 2023.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !