CES 2023: JBL с нова гама безжични слушалки и портативни говорители

Павлин Луканов Последна промяна на 07 януари 2023 в 11:44 1632 0

JBL Tour

Снимка JBL

CES 2023: JBL с нова гама безжични слушалки и портативни говорители

В рамките на CES 2023 JBL представя редица нови устройства, включително слушалки и портативни говорители. От компанията имат предложения, които биха допаднали на различни типове потребители, търсещи нова персонална озвучителна система. Става дума както за напълно безжични слушалки, включително с екран, а и такива обхващащи цялата ушна мида. И тъй като изложението се провежда в САЩ, всички обявени цени и срокове за наличност важат именно за там.

JBL Tour Pro 2 и Tour One M2

JBL Tour Pro 2 са с добре познатият ни дизайн на популярните слушалки Apple AirPods Pro. Те предлагат технология за активно шумопотискане, но определено се отличават с наличието на интерактивен сензорен екран за управление на някои функционалности, включително звука, а и обажданията.

Опцията Smart Ambient Sound настройва това какви звуци да се пропускат през слушалките чрез специфични звукови профили. Ще в възможна и настройката на баланса отляво и отдясно. Заложено е на 10-милиметрови говорители и е налична сертификация IPX5. Що се отнася до издръжливостта на батериите то тя е до 10 часа и общо до 30 часа с батерията в кейса за зареждане. Налични са и по три микрофона във всяка слушалка. Tour Pro 2 са с цена 250 долара (466 лв.) и се очакват през пролетта.

Що се отнася до JBL Tour One M2, тук става дума за слушалки от тип обхващащи цялата ушна мида. Отново има технология за активно шумопотискане, но е добавена и Hi-Res сертификация JBL Pro Sound. Очаквано те са и по-скъпи при цена от 300 долара (559 лв.).

JBL Endurance Peak 3, Tune и Vibe

Отвъд тези по-премиум попълнения има и няколко по-достъпни модели слушалки, които са с фокус върху основните звукови параметри, без допълнителни добавки. Endurance Peak 3 са насочени към активните спортисти. Те имат сертификация за водоустойчивост IP68, което означава, че могат да издържат до 30 минути във водна среда. Използван е PowerHook с дизайн TwistLock, което подсигурява стабилното им захващане. Говорителите са 10-милиметрови със система за подсилен бас. Общото време на издръжливост на батериите е до 50 часа. Този модел е с цена 100 долара (186 лв.), като дебютът му е през февруари.

В линията JBL Tune има три нови попълнения. Tune Buds са с по-компактен дизайн без стебло и обширна основна зона. Те предлагат до 36 часа издръжливост с батерията в кейса, имат сертификация IP54, четири микрофона и 10-милиметрови говорители.

Tune Beam и Tune Flex залагат на по-издължено стебло по подобие на оригиналните AirPods. Първите са с 6-милиметрови говорители, а при вторите има 12-милиметрови, като този вариант е без силиконови накрайници. Издръжливостта на батериите е съответно до 36 и 24 часа. Тези модели разполагат с по два микрофона. И трите варианта са с цена по 100 долара (186 лв.) и се очакват през юни.

Най-достъпните нови модели са в линията Vibe, която също включва три варианта, Vibe Buds и Vibe Beam, които са с идентични параметри, но различен дизайн при цена 50 долара (93 лв.), и Vibe Flex, които струват 70 долара (130 лв.). Всички те са с 8-милиметрови говорители и издръжливост на батериите до 24 часа, като се очакват през февруари.

JBL Clip, Pulse и Go

JBL въвежда две по-екологични версии на популярните модели Go и Clip, а Pulse 5 предлага 360-градусов звук. JBL Go 3 Eco и Clip 4 Eco се произвеждат от 90% рециклирана пластмаса в механичната си част и 100% рециклиран текстил за покритието на решетките. Основните характеристики остават непроменени спрямо вече наличните на пазара стандартни варианти. Еко моделите ще дебютират на Деня на Земята, 22 април, с цени от съответно 50 (93 лв.) и 80 долара (149 лв.).

JBL Pulse 5 се отличава с наличието на ефектна LED светлина и доста приятен дизайн. Той може де бъде комбиниран с множество други говорители Pulse 5 или Pulse 4 за създаване на по-обширно звуково покритие. Устройството е с голям пасивен радиатор и акустичен обем за по-дълбоки баси. Освен това е налична сертификация за водоустойчивост IP67 и издържа до 12 часа с един заряд. Цената му е 250 долара (466 лв.) като се очаква през пролетта.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !