Bloomberg: Apple намалява производството на iPhone 13

Offnews Последна промяна на 13 октомври 2021 в 15:38 209 0

Bloomberg: Apple

Няколко седмици след началото на продажбите на iPhone 13 корпорацията от Купертино се сблъска с проблеми при производството на своите смартфони. Bloomberg публикува отчет, според който Apple намалява производството на новите модели iPhone с цели 10 милиона бройки. Причината е огромният дефицит за чипове.

Миналия месец бе публикувана информация, че американският технологичен гигант ще произведе около 90 милиона бройки от своите наскоро представени смартфони. Това трябваше да стане до края на четвъртото тримесечие на тази година, но сега стана известно, че доставчиците на електронни компоненти не могат да осигурят на Apple всички необходими чипове. Така например, производителите Broadcom и Texas Instruments изпитват големи затруднения в производството на необходимите бройки контролери за управление захранването на дисплеите на iPhone, на чиповете за управление на светодиодната фотосветкавица, както и на SoC, които управляват безжичните интерфейси.

Пазарните анализатори коментират, че засега не могат да определят доколко недостигът на необходимите чипове ще повлияе на количеството на новите модели MacBook Pro, базирани на чипа Apple M1X, за които се предполага че ще бъдат представени следващата седмица по време на обявената наскоро голяма презентация - втората за тази есен.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !