Българските потребителите вече имат достъп до функцията за електрокардиограма на Huawei Watch GT 3 Pro

OFFNews Последна промяна на 28 октомври 2022 в 14:46 8775 0

Huawei Watch GT 3 Pro

Снимка Huawei

Българските потребителите вече имат достъп до функцията за електрокардиограма на Huawei Watch GT 3 Pro

Българските потребители вече имат достъп до функцията за електрокардиограма на умния часовник Huawei Watch GT 3 Pro. Устройството разполага с високотехнологичен сензор и модул с такива възможности. Той показва анализ в реално време на синусовия ритъм и артериалната фибрилация, наричана още предсърдно мъждене.

Електрокардиограмата се използва за идентифициране на редица здравни проблеми, сред които са нарушенията в сърдечния ритъм. Всички версии на Huawei Watch GT 3 Pro позволяват то да се замери бързо и лесно. Достатъчно е просто да поставите пръста си на долния бутон (електрод), под коронката за управление на часовника отстрани на корпуса му, и да го задържите там в спокойно положение в продължение на 30 секунди. Всички необходими инструкции се визуализират и на дисплея на часовника. Резултатите се появяват веднага след това на дисплея на часовника, а също така и в приложението Huawei Health на смартфона. Хронологията на измерванията се запазва в програмата, като оттам електрокардиограмата може да се изпрати по удобен за потребителя начин – към имейл, предпочитано приложение за незабавни съобщения и др.

Същият сензор се използва и за засичане на потенциално развитие на атеросклероза на база артериалната ригидност (Arterial Stiffness), което става през отделно приложение на часовника и също се показва и натрупва като исторически данни и в приложението Health. Профилактиката на този параметър допълнително помага за поддържане на доброто състояние на сърдечно-съдовата система.

Новата технология на електродите на Huawei Watch GT 3 Pro прави засичането на сигнала за електрокардиограмата по-лесно и по-точно. С технологията TruSeen 5.0+ за следене на пулса и електродите с PVD покритие в заоблен корпус, високотехнологичната функция използва 8 фотоелектрода в пръстеновидна формация, за по-прецизно засичане на значимия сигнал и филтриране на интерференцията. С тази усъвършенствана технология пулсът се следи 24/7 и потребителят може да получава незабавна сигнализация за алармиращи нарушения в сърдечния ритъм.

Съставянето на електрокардиограма, вече активно за България, като не е единствената функция за следене на здравни параметри, с която може да се похвали Huawei Watch GT 3 Pro. Той може да измерва още насищането на кръвта с кислород, а наред с Huawei TruSeen 5.0+ за прецизно следене на пулса, имате на разположение и HUAWEI TruSleep 2.0 за следене на качеството на съня. Налице са още функции за следене нивото на стреса, зададени параметри за здравословен живот, напомняния за задачи и други.

Ето какво трябва да знаете, преди да използвате приложението за ЕКГ:

  1. Приложението за ЕКГ не трябва да се използва за никакви диагностични цели. Приложението за ЕКГ не може да диагностицира сърдечни заболявания или да търси признаци на инфаркт.
  2. Приложението за ЕКГ не е предназначено да замени традиционните методи за диагностика или лечение от квалифициран медицински специалист. Ако мислите, че имате нужда от спешна медицинска помощ, незабавно се свържете с местните служби за спешна помощ за диагностика и препоръки.
  3. НЕ променяйте лекарствата или дозите си, без първо да се консултирате със своя лекар.
  4. НЕ тълкувайте и не предприемайте клинични действия въз основа на измерванията на приложението за ЕКГ без предварителна консултация с квалифициран медицински специалист и без използване на съответната медицинска диагностика.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !