Бъдещите носими устройства на Amazfit ще предложат ЕКГ и измерване на кръвното налягане

Offnews Последна промяна на 18 март 2021 в 07:03 5719 0

Amazfit-GTR-2-j-800x533

Amazfit е известна с това, че прави носими устройства с множество функции на достъпни цени. Компанията Huami предлага широка гама продукти, сред които интелигентни часовници и фитнес гривни. Те обаче все още не предлагат ЕКГ.

Според слуховете, компанията планира да добави ЕКГ и мониторинг на кръвното налягане в предстоящите си носими устройства. Освен това тя ще направи подобрения в AI обучението и ще интегрира Spotify.

Информацията идва от оперативния директор на Zepp Health Майк Йънг, който посочва, че в момента се правят проверки във FDA на САЩ в областта на ЕКГ и мониторинга на кръвното налягане за собствения алгоритъм на компанията. Тя вече е в партньорство с Alivecor.

За незапознатите Huawei придоби марката за интелигентни носими устройства Zepp през 2018 година. Тя позволи на Huami да предлага повече функции на своите устройства Amazfit. Zepp помага на Amazfit в обучаването на изкуствения интелект, като събира огромни количества данни и ги подава в двигател за дълбоко обучение.

Що се отнася до Alivecor, компанията произвежда ЕКГ сензори и е първата, получила одобрение от FDA за този на Apple Watch. Почти 18 месеца преди това гривната Health Band получава сертификация за медицинско устройство от китайската комисия, разказва още Йънг.

Вместо да догонва Apple и Samsung, марката има за цел да предложи мониторинг на кръвното налягане и проследяване на глюкозата. Освен това Zepp Health работи с китайските здравни власти по откриване на COVID-19 и е на път да реализира идеята си.

Huami работи със Spotify, за да привлече повече потребители в САЩ.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !