ASUS може да се откаже от флип-камерата в полза на отвор в дисплея на Zenfone 8

Offnews Последна промяна на 28 април 2021 в 16:19 5588 0

Zenfone 8

Новата серия на ASUS Zenfone 8 ще бъде представена на 12 май. Говори се, че устройствата ще се захранват от Snapdragon 888, а едно от тях ще предлага 16 GB оперативна памет.

В опит да ограничи прореза на дисплея и да увеличи максимално съотношението екран – тяло, производителите изпробват много подходи. Един от тях е изскачащата камера с флип механизъм. Докато повечето компании вече се отдалечават от този метод, ASUS се придържа към него в продължение на две поколения телефони – ASUS 6Z и Zenfone 7.

Сега изглежда, че компанията вече е решила да се откаже от този дизайн, в полза на селфи камера в основния корпус. Така Zenfone 8 може да предложи отвор в дисплея за селфи камерата.

Последната информация идва от Twitter и е публикувана от ASUS, която дразни любопитството на феновете с плавната работа, която ще предложи дисплея с висока честота на опресняване. Тийзърът обаче дава представа за очертанията на предстоящия телефон и разкрива дупчицата, в която ще се помещава камерата.

Това може да означава и, че виниловият модел Zenfone 8 все пак ще пристигне с флип-камера. Според слуховете, серията ще съдържа и Zenfone 8 mini – компактен телефон с 5.92 инчов OLED дисплей.

Промяната в дизайна може да е предназначена за него, а размерът ще го направи един от най-компактните Android флагмани на пазара. Освен това се твърди, че той ще има два 64 мегапикселови сензора – Sony IMX686 и новия Sony IMX663, както и поддръжка на 30 W бързо зареждане.

Все още не е ясно кой от моделите ще предложи 16 GB оперативна памет, но скоро ще разберем, защото ASUS ще представи новата си серия на 12 май.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !