ASRock представи беърбона DeskMini Max с процесори Ryzen 5000

Offnews Последна промяна на 02 юни 2021 в 15:01 4895 0

ASRock DeskMini Max

Компанията ASRock допълни своята серия от компактни компютърни системи DeskMini с малко по-голямото по размери решение DeskMini Max. Нарасналите до 220,8 х 168 х 268 милиметра габаритни размери са избрани, за да може да бъде поставена видео карта, като дори има място за стандартен 5,25-инчов диск. Беърбонът използва дънна платка, базирана на чипсета  AMD X300, като по желание на потребителя може да бъде поставен хибриден или централен процесор със сокет AM4 и TDP до 105 W.

Подробните технически характеристики на този интересен компютър не са дадени. Но е известно, че в този беърбон могат да бъдат поставени до 4 планки DDR4 оперативна памет с капацитет до 128 GB, един NVMe флаш диск с М.2 форм фактор и два 2,5 инчови диска със SАТА III интерфейс. Освен това на дънната платка има и още един М.2 слот за безжичен модул.

Възможно е поставянето на видеокарта с максимална дължина 200 мм, а височината на процесорното охлаждане не може да превишава 54 мм. Захранването се осъществява чрез поставения в кутията блок с мощност 500W. Компютърът включва и гигабитов мрежови интерфейс, четири USB 2.0 порта и пет  USB 3.2 (четири Type-A и един Type-C).

Засега няма информация за цената, но директен конкурент на този беърбон е Intel NUC 11 Extreme (Beast Canyon) и цената на новата компютърна система вероятно е аналогична.

 

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !