AR/VR очилата на Apple може да се забавят до 2023 година

Offnews Последна промяна на 14 април 2022 в 07:03 435 0

apple ar:vr headset

Според слуховете Apple работи върху AR/VR очила, които се очаква да бъдат представени официално ком края на годината. 9To5Mac обаче съобщава, че устройството със смесена реалност ще бъде отложено до 2023 година.

Според анализатора Джеф Пу от Haitong International Securities, дългоочакваните очила ще дебютират едва през първото тримесечие на следващата година. Прогнозата на Пу е, че Apple ще продаде между 1 и 1.5 милиона устройства само пре зпървата година на пускането им на пазара.

Не е изненада, че оичлата ще пристигнат с проектиран от компанията чип, който ще ги отличи от кокурентните модели на пазара. Според слуховете те ще имат повече от 10 сензора, заедно с камерите и това до голяма степен означава сделки със Sony, Will Semi, Sunny Optical и други доставчици на компаненти.

По-рано известният анализатор Минг-Чи Куо заяви, че устройството ще бъде пуснато в продажба в края на 2022 година, но доставките му ще са ограничени. Журналистът от Bloomberg Марк Гърмън пък смята, че няма да видим очилата по време на WWDC 2022. Наскоро той прогнозира, че устройството може да бъде обявено офиицалон някъде между есента на тази и лятото на следващата година.

Всичко това сочи, че най-правдоподобната дата на пускане на AR/VR очилата на Apple е през 2023 година. Въпреки това все още има известна възможност компанията да ги представи по-късно тази година, но да започне да ги продава в началото на следващата, както е правила преди с Apple Watch и HomePod например.

Според слуховете очилата ще имат иновативна конфигурация с три дисплея, което до голяма степен съчетава два microLED и един AMOLED панела. Ще имат усъвършенствани сензори за откриване на околната среда и жестовете на потребителя, за да могат да бъдат контролирани с жест.

Говори се, че дизайнът им е вдъхновен от този на Apple Watch и AirPods Max, а цената им ще е между 2000 и 3000 долара.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !