AR/VR очилата на Apple може да пристигнат със собствена операционна система

Offnews Последна промяна на 11 февруари 2022 в 07:30 386 0

realityOS

Изглежда, че Apple най-сетне се доближава до пускането на своите AR/VR оичла, за които се носят слухове от години. Последната информация разкрива, че компанията разработва нова операционна система за този продукт, а името й realityOS, се появи в регистрите за качване на App Store.

Всъщност слуховете за бъдещи AR/VR очила на Apple датират още от 2019 година, когато The Information предположи, че устройството ще дебютира през 2022 година. Е, вече сме 2022 и знаем, че Apple работи по два проекта, които може да се въплатят в реални устройства по-късно тази година.

Самата компания неволно потвърди съществуването на realityOS, споменавайки името й в своя код. Наричаната първоначално rOS (Reality Operation System), беше спомената първоначално от Bloomberg през 2017 година. По нея е работил Джеф Стал, бивш софтуерен мениджър за игри и графики в Apple.

Според @stroughtonsmith новото устройство има собствена операционна система и симулатор на realityOS. Предишни слухове пък предполагаха, че Apple иска да създаде отделен магазин за приложения за своите AR/VR очила, който ще се фокусира предимно върху игри, поточно видео съдържание и видеоконференции.

Известният анализатор Минг-Чи Куо също споменава предстоящото устройство, предполагайки, че то ще включва два чипа на Apple в стил М1, които ще позволят изчислителна мощност на ниво Mac. Очилата ще предложат иновативно изживяване с безпроблемно превключване между AR и VR режими.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !