AR очилата на Apple може да струват над 2000 долара

Offnews Последна промяна на 17 януари 2022 в 07:19 547 0

Apple-vr-money-xl

AR очилата на Apple, за които се говори отдавна, може да струват над 2000 долара, когато в крайна сметка се появят на пазара. Твърди се, че скъпата разработка и компоненти са причината за тази потенциално висока цена.

Продължителният процес на разработка на очилата доведе до дълго чакане за пускането им, за което се говореше, че ще се случи тази година. След това обаче стана ясно, че устройството е отложено за 2023 година. Въпреки, че според слуховете това ще е първокласно устройство с цена между 1000 и 3000 долара, Apple планира да се придържа към средата на този диапазон.

Компанията вече е обсъдила цената, според Марк Гурман и се е спряла на “над 2000 долара”, твърди журналистът в своя бюлетин Power On. Въпреки, че Apple обикновено оценява премиум своя хардуер спрямо конкурентите си, очевидно сега ще го направи заради “някои свои вътрешни технологии”.

Гурман разказва някои от слуховете за очилата досега, включително и за използването на два процесора, идентични с M1 Pro, 8К дисплеи, опция за лещи с рецепта и усъвършенствана аудио технология. Смята се, че тези елементи, както и седемте години вътрешни разходи за развитие, оправдават високата цена на устройството.

Предполага се, че чипът е като M1 Pro поради нуждата от усъвършенствана графика. М1 използва осемядрен GPU, докато M1 Pro е оборудван с 14 или 16 GPU ядра.

Що се отнася до фокуса на очилата, Гурман вярва, че Apple ще се стреми към игрите, като устройството ще бъде позиционирано като “мечта за разработчиците на игри”. За медийно потребление компанията може потеницално да работи със свои партньори за създаване на съдържание, което може да се гледа от VR устройство.

Комуникациите също ще са застъпени в очилата с очакванията на Animoji и “изживяване, подобно на VR FaceTime”. Що се отнася до това как ще се нарича устройството, Гурман смята, че възможните имена са Apple Vision, Apple Reality, Apple Sight/iSight, Apple Lens и Apple Googles.

Виж още за:
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !