Apple Watch Ultra срещу чук, пирони и опит за "удавяне"

Павлин Луканов Последна промяна на 26 септември 2022 в 16:27 1073 0

Apple Watch Ultra

Снимка Apple

Apple Watch Ultra

Тази година Apple има нов модел смарт часовник, Watch Ultra, който е и най-здравото попълнение на компанията досега. Той е с корпус от титан, има защитно покритие на екрана от сапфирен кристал и отговаря на военните стандарти за издръжливост MIL-STD 810. Всичко това звучи много добре на хартия, но как ли се справя той в реални условия?

Срещу чук и пирони

Сега получаваме и добра представа за издръжливостта му благодарение на тестове проведени от TechRax. В поредицата от изпитания устройството се изправя с изпитания като падане от височина върху екрана, удари с чук и поставяне в буркан с пирони и винтове. При пускане от височина се отчитат едва минимални драскотини по корпуса, но дисплеят остава незасегнат.

Пироните също не успяват да наранят екрана на Apple Watch Ultra, което също е добър атестат за здравината на защитното покритие. Разбира се най-интересното е при ударите с чук директно върху дисплея с различна сила. Определено е впечатляващо да видим как устройството понася изпитанието. Очаквано в крайна сметка екранът се напуква, но това става след като се счупва масата под него.

Да „удавиш“ часовника

В друг видео тест, DC Rainmaker, изпробва издръжливостта на устройството по отношение на гмуркане. Припомняме, че Apple Watch Ultra има сертификация EN13319, което означава, че може да издържи на потапяне до дълбочина от 100 метра. Добавено е и специално приложение, което показва свързани с процеса данни.

В случая тестовете са извършени в специално изработен съд, с който може да бъде извършено контролирано потапяне. През цели процес приложението показва почти точни данни, възпроизвеждайки показателите, които потребителят ще вижда при гмуркане. При преминаване на по-голяма дълбочина от поддържаната от приложението (40 метра) се показва ярка жълта светлина на заден фон, която ви информира за това. В споделения тест Apple Watch Ultra оцелява досимулирано потапяне на дълбочина малко над 48 метра. Проведените тестове определено показват, че часовникът е повече от добре подготвен за множеството предизвикателства, пред които можете да се изправите.

Какво предлага Apple Watch Ultra

Припомняме, че Watch Ultra е с 49-милиметрова конструкция от титан, както и повдигнат ръб за по-голяма защита на дисплея. Въведен е и нов циферблат с името Wayfinder, който може да показва повече информация и има възможност за персонализиране в зависимост от различната околна среда, в която се намирате.

От компанията са въвели и нов Action бутон в оранжев цвят отляво на конструкцията. Той може да бъде настроен да стартира Workouts, Compass Wayponts или Backtrack (обратно проследяване на маршрута). Тук има и допълнителен високоговорител с мощност 86 децибела, който е подходящ за звукова сигнализация при извънредни ситуации.

Благодарение на по-големия размер на устройството, очаквано има и по-голяма батерия. Тя дава до 36 часа издръжливост с един заряд в нормални условия. Предвиден е и по-ефективен режим, даващ до 60 часа, като той ще се появи по-късно през годината.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !