Apple все пак подготвя и iPhone 13 mini

Offnews Последна промяна на 17 февруари 2021 в 14:55 6197 0

38169-72529-iphone-12-against-iphone-12-mini-xl

Търсенето на най-компактния модел в серията смартфони на Apple iPhone 12 mini изглежда не оправдава очаквания на компанията. Според данни на CIRP продажбите от него са едва 6% от общите за серията през третото тримесечие на миналата година.

Въпреки това обаче сме свидетели на информация, че Apple все пак обмисля пускането на mini версия и в следващата си серия смартфони. iPhone 13 mini или iPhone 12S mini най-вероятно ще запази компактните размери на предшественика си.

Това означава, че той може да има дисплей с диагонал 5.4 инча. Освен това ще използва и следващото поколение чипсет на Apple, който ще бъде и в останалите модели от бъдещата серия.

В клип в YouTube Джон Просър споделя, че компанията работи върху новия телефон и е отдадена да го пусне по-късно през годината. Това е така въпреки по-слабите от очакваното резултати на продажбите на iPhone 12 mini.

Някои анализатори дори предрекоха, че това ще доведе до отказ на Apple да пусне негов наследник през 2021 г. Просър споделя още, че при по-добри продажби на iPhone 13 mini, Apple може да не анонсира нов модел iPhone SE или да заложи само на Plus вариант в серията.

Търсенето на смартфони с малки екрани традиционно не е много голямо, тъй като потребителите предпочитат модели с диагонал от поне 6 инча. Съкращаването на рамките доведе до постигането на малко по-ограничени размери.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !