Apple търси начин да увеличи автономната работа на iPhone

Offnews Последна промяна на 15 март 2021 в 14:17 6146 0

Apple-seeks-to-put-larger-batteries-in-future-iPhone-models-and-in-other-devices

Последните две поколения iPhone радват потребителите с по-дългото време на автономна работа - новите Pro Max започнаха да издържат почти две денонощия. Apple постигна това чрез намаляването размера на печатната платка, като в освободилото се място постави уникална L-образна акумулаторна батерия. Но американският технологичен гигант не спира дотук и продължава да работи в това направление, като регистрира два нови патента, които могат още повече да удължат автономната работа на iPhone.

Първият патент се нарича "Акумулаторна батерия в метален корпус" и дава възможност за намаляване на празното пространство между батерията и останалите компоненти на смартфона чрез поставянето й в отделен твърд кейс. По този начин се намалява празното пространство между батерията и останалите компоненти и става възможно увеличаването на нейния капацитет без риск тя да бъде пробита и повредена.

Вторият патент има за цел да удължи технологичния живот на батерията и се нарича "Начини за измерване и управление разширяването на батериите". Известно е, че поради постепенната деградация те започват да се надуват, което може да доведе до повреда на някой компонент и дори до самозапалване. Apple предлага батерията да бъде оборудвана със специален сензор, който може да регистрира увеличаването на нейния обем, след което да подаде сигнал към контролера за зареждане, който от своя страна да ограничи зарядния ток. Ако не е възможно по-нататъшното намаляване на зарядната мощност, потребителят ще получи съобщение, че е време да смени батерията.

Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !