Apple софтуерно е ограничила замяната на SSD на Mac Studio от потребителите

Offnews Последна промяна на 23 март 2022 в 06:43 404 0

LI Mac Studio

Въпреки че първоначално се смяташе, че SSD на новия Mac Studio може да бъде лесно заменено от потребителите, това все пак е невъзможно. Оказва се, че лесно достъпното SSD е блокирано софтуерно от компанията и дори и да бъде заменено, няма как да сработи, ако това не е направено в оторизиран сервиз.

Това става ясно от ново видео на Люк Миани, който разкри, че компанията се е погрижила хранилището на Mac Studio да не е достъпно за потребителите. Всъщност тя отбелязва това и в сайта си, като предупреждава при нужда от повече място, да се помисли за конфигуриране на по-висок капацитет.

https://www.youtube.com/watch?v=xEwS_VGD2yY&feature=emb_imp_woyt

Макар, че е страхотни, че Apple се грижи за околната среда и използва рециклирани материали, ограничаването на избора на потребителите какво да правят със собствените си устройства не е толкова приемлив. Ясно е, че софтуерното ограничение е направено, за да се избегнат надстройки и да се принудят клиентите да плащат повече за нужната памет.

От друга страна е разбираемо защо Apple прибягва до този ход – все пак машина като Mac Studio не може да се приравни към обикновен настолен компютър, който всеки може да манипулира. Компанията поддържа високи критерии за качество и изисква оторизирана поддръжка за своите гаранционни устройства.

Припомняме, че Mac Studio дебютира по време на събитието Peek Performance преди седмици и е може би най-мощният компютър, създаван някога от гиганта. Той се захранва от новия процесор M1 Ultra, който му позволява да поддържа до 128 GB RAM, 8 пъти по-добра графика и 8ТВ SSD. Ако искате да извлечете максимума от Mac Studio, добре е да прецените нужната конфигурация преди да направите поръчка.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !