Apple работи върху сгъваем iPhone и iPad

Offnews Последна промяна на 04 април 2022 в 07:26 1840 0

Foldable_Apple_iPhone_smartphone_faltbar_leak

Докато сгъваемите смартфони на пазара непрекъснато увеличават своя брой, то Apple все още не се е включила в тази надпревара. Слуховете, че компанията работи върху сгъваем iPhone не са от вчера, но сега те стават все по-упорити.

Последните спекулации сочат, че първото сгъваемо устройство на Apple в края на краищата може да се окаже iPad. Въпреки, че Samsung е надежден партньор на компанията и ключов доставчик на дисплеи на iPhone от началото, сега гигантът работи с LG, твърдят слухове.

Всъщност за това сътрудничество се говори от миналата есен, но сега The Elec придава допълнителна тежест на тези слухове, макар че подробностите отново не са много. Според корейският сайт LG работи в тясно сътрудничество с Apple по сгъваем OLED панел, предназначен за таблети и лаптопи, който ще е покрит с ултра тънко стъкло, вместо полиамид.

Въз основа на това неясно описание е невъзможно да се каже дали Apple възнамерява да използва този панел за сгъваем iPad или MacBook, но тук се включва известният анализатор Минг-Чи Куо, който прогнозира, че очаква “среден размер устройство” преди “голям продукт”, който от своя страна изпреварва “малкия” размер в приоритетния ред на разработка на компанията.

С други думи iPad вероятно ще е първото сгъваемо устройство на Apple, последван от MacBook и чак накрая ще видим сгъваем iPhone. Анализаторът обаче попарва надеждите на феновете на марката, като посочва, че това ще се случи “не по-рано от 2025 година”.

Всъщност първоначално Куо прогнозира, че сгъваемият iPhone ще дебютира през 2024 година, но сега отлага собствената си прогноза с една година, за да даде приоритет на сгъваем iPad или някакъв вид хибридно устройство. Към момента Apple активно тества сгъваем OLED панел с размер 9 инча и плътност на пикселите някъде между iPhone и iPad твърдят слуховете, но очевидно сме много далеч от премиерата на подобно усторйство.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !