Apple проучва възможността Apple Watch да предсказва ковид

Offnews Последна промяна на 15 април 2021 в 16:09 5794 0

Apple Watch

През септември Apple заяви, че ще стартира проучване за използването на Apple Watch като индикатор за ковид, а сега работи по обещаното. AppleInsider съобщава, че компанията заедно с Вашингтонския университет и учени от Saettle Fly Study, са започнали да приемат доброволци за проучавето.

То ще се проведе в района на Сиатъл и по време на изпитанията ще се прецени възможността Apple Watch и iPhone да предсказват респираторни заболявания, сред които и COVID-19. Всеки участник ще получи часовник, който ще трябва да носи денонощно в продължение на 6 месеца.

Освен това доброволците ще трябва да попълват проучването ежеседмично в приложението Apple Research на своя iPhone. Тези, които се разболяват, ще получат и домашен тест с назален тампон, както и искане да предоставят повече здравни данни на Apple Watch. Както и в много други подобни изследвания, данните на участниците ще останат поверителни.

Преди известно време изследване на Mount Sinai установи, че Apple Watch може да установи COVID-19 рано, като отчита фини промени в сърдечния ритъм седмици преди симптомите да са се проявили. Изследвания на Станфорд подкрепиха тези данни и няма ад е изненада, ако и текущият проект достигне до същите констатации. Данните от него може да повлияят и на бъдещия дизайн на часовника.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !