Apple проектира свой собствен 5G модем

Offnews Последна промяна на 11 май 2021 в 07:07 5515 0

Apple-5G-Modem-Feature-Triad

През 2019 година Apple закупи по-голямата част от бизнеса с модеми за смартфони на Intel. Изглежда сега това придобиване вече има смисъл, тъй като компанията проектира свой собствен 5G модем.

Apple планира да представи свой собствен 5G модем, който ще стартира с iPhone 2023. За незапознатите към момента смартфоните на гиганта са оборудвани с проектиран от Qualcomm 5G модем. Изглежда компанията съвсем скоро няма да е зависима от доставките на 5G модеми за своите телефони.

Последната информация идва от MacRumors и се базира на бележките на популярния анализатор Минг-Чи Куо. Според Куо Apple планира да включи своя собствен 5G чип в моделите за 2023 година.

Ако компанията наистина предприеме този ход, Qualcomm ще бъде принудена да навлезе на други пазари, за да компенсира загубата на поръчките от Apple. В бележките се посочва, че на Qualcomm ще се наложи да се конкурира за повече поръчки от нисък клас, с които да компенсира загубата на големия си клиент.

Apple може да проектира собствен 5G модем, за да предлага по-бързи скорости, подобрена латентност и повече предимства, в сравнение с аналозите на Qualcomm или Intel. Може би си спомняте, че в миналото гигантът използваше модеми на Inetl в своите iPhone.

През 2019 година компанията закупи по-голямата част от бизнеса със смартфони на Intel. Тогава Apple заяви, че този ход може да “помогне за ускоряване на развитието на бъдещите й продукти и ще й позволи да се разграничи, придвижвайки се напред”.

Както знаете компанията е известна с това, че разработва както хардуера, така и софтуера на своите устройства, което й позволява по-голям контрол. След като разработи свой собствен чип М1, Apple ще продължи да става все по-независима от доставчиците с 5G модема, който планира.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !