Apple превръща милиони iPhone в POS терминали за приемане на плащания

Offnews Последна промяна на 10 февруари 2022 в 06:54 676 0

Apple Tap to Pay

Наскоро Bloomberg твърдеше, че Apple скоро ще актуализира iOS, като ще позволи на iPhone да приема плащания. Оказва се, че този слух е истина, а компанията обяви нова функция, наречена Tap to Pay.

Тя ще позволи на търговците в САЩ да приемат плащания директно на своя iPhone, без за това да се изисква допълнителен хардуер от трети страни. Вместо това те ще могат да приемат плащания с всички поддържани дебитни и кредитни карти, Apple Pay и други дигитални портфейли, чрез NFC чипа на телефона.

Поверителността е от основно значение при проектирането и разработването на всички функции за плащане на Apple. С Tap to Pay данните на клиентите са защитени от същата технология, която прави Apple Pay токова сигурна. Всички трансакции, направени чрез новата функция, са криптирани и обработвани с помощта на Secure Element и както при Apple Pay, компанията не знае какво се купува или от кого.

Apple си партнира с платформи и разработчици на приложения от трети страни, за да интегрира Tap to Pay в своите iOS приложения и да я предложи като опция за плащане на своите бизнес клиенти. Компанията обяви, че Stripe ще е първата платформа за плащане, която ще предложи Tap to Pay на своите бизнес клиенти, включително приложението Shopify Point of Sale тази пролет.

Засега Tap to Pay ще работи само на iPhone Xs и по-нови модели и ще изисква от потребителите да актуализират своите усторйства до най-новата версия на iOS, като вероятно ще пристигне с iOS 15.4. Разработчиците пък ще трябва да интегрират функцията в своите приложения.

Новата функция за плащане с едно докосване ще е налична първо в САЩ и ще работи с обичайните карти American Express, Discover, Mastercard и Visa. Плащанията ще се извършват подобон на тези със самите карти, чрез доближаване на iPhone или Apple Watch до iPhone на търговеца.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !