Apple предупреди за проблем с доставките на iPhone 14 Pro

Павлин Луканов Последна промяна на 07 ноември 2022 в 12:31 896 0

Apple iPhone 14

Снимка Apple

Apple предупреди за проблем с доставките на iPhone 14 Pro

Apple е единственият от големите производители на смартфони, който не е засегнат значително от спада на доставките. Новата серия на компанията, iPhone 14, се радва на значителен потребителски интерфейс, като това важи с по-голяма сила за Pro вариантите, iPhone 14 Pro и 14 Pro Max.

За съжаление на компанията, а най-вероятно и на много потребители, именно тези модели изглежда ще са в недостиг през идния празничен сезон. За това научаваме от изявление на Apple, в което се посочва, че намаления обем доставки се дължи на ограниченията заради коронавируса в Китай, които засегнаха и една от най-големите фабрики на подизпълнителя Foxconn.

По данни на компанията ограничителните мерки временно ще засегнат съоръжението в Джънджоу. В момента то работи с намален капацитет, като приоритетът е върху здравето и сигурността на служителите. Apple посочва, че се отчита силно търсене за моделите iPhone 14 Pro и iPhone 14 Pro Max. Доставките обаче намаляват, а това означава, че на потребителите ще се наложи да почакат, за да се сдобият с някой от тях.

Припомняме също така, че миналата седмица се появиха данни, които сочат, че производството във фабриката може да намалее с до 30%. В САЩ при поръчка за двата Pro варианта потребителите трябва да чакат между три и четири седмици. Възможно е това време да се удължи още с наближаването на празничния сезон и очакваното повишено търсене.

Всичко това идва след като на 2 ноември китайското правителство издаде заповед за затваряне на индустриалната зона, в която се намира и фабриката на Foxconn. Ограничението е в сила за една седмица, като предстои да видим дали то няма да бъде удължено, което ще доведе до допълнителни неприятности за Apple.

Мерките срещу коронавируса засягат веригата за доставки на Apple през последните две години. Това се случва периодично, като зависи от много фактори. В случая обаче компанията излезе с официално становище, което показва и значимостта на ситуацията. Това означава, че се очаква значително въздействие върху представянето ѝ през настоящото ключово тримесечие, в което се отчитат много продажби. Така се предупреждават също така акционерите и анализаторите за предстоящите резултати.

Иначе като цяло анализаторите посочват, че търсенето на Pro моделите надвишава значително очакванията. На другия полюс обаче са другите два модела в серията, iPhone 14 и iPhone 14 Plus, които се справят под първоначалните очаквания.

Припомняме, че тази година Apple премахна mini модела от линията си, тъй като той генерираше слаб интерес. Вместо него беше въведен Plus модел, който залага на по-голям екран.

Предстои да видим как ще се отрази на практика спадът в производството на доставките през последното тримесечие. Изглежда обаче това ще е значително и предстои недостиг за празниците. Интересно ще е да проследим и дали това няма да доведе до повишено търсене на алтернативи, като флагмани с Android. От подобна възможност най-печеливша в САЩ може да е Samsung.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !