Apple представи новия таблет iPad Pro с процесора М1 и Mini-LED дисплей

Offnews Последна промяна на 21 април 2021 в 09:41 5914 0

iPad Pro4

По време на събитието Spring Loaded компанията Apple представи таблета iPad Pro от ново поколение. Устройството се базира на фирмения ARM процесор М1, като същият чип се използва в миналогодишните версии на MacBook Air, MacBook Pro и Mac Mini. Apple подчертава, че процесорът осигурява голям скок на производителността в сравнение с таблета от предишно поколение. Корпорацията от Купертино отбеляза, че графичната производителност на устройството е нараснала над 1500 пъти в сравнение с iPad от първо поколение. Освен това, потребителите могат да разчитат на едно денонощие автономна работа.

12,9 инчовият iPad Pro е оборудван с Liquid Retina XDR дисплей, базиран на Mini-LED технологията. Той е съставен от около 10 хиляди миниатюрни светодиода и осигурява яркост от 1000 нита за цялата повърхност на екрана. Пиковата яркост достига 1600 нита, а контрастът се изразява чрез съотношението 1000000:1. Устройството поддържа новите 5G мобилни мрежи и има Thunderbolt и USB 4 интерфейси.

Отпред е поставена камера тип TrueDepth с новия 12 MP оптичен сензор и широкоъгълна оптика. Новата камера поддържа функцията Center Stage за разпознаване и проследяване движението на потребителя, за автоматично поставяне на неговото разположение в центъра на кадъра и други.

Цифровият сигнален процесор, интегриран в чипа М1, значително подобрява възможностите на основната камера. Така например, за първи път във фамилията таблети iPad Pro е реализирана поддръжката на Smart HDR 3. Освен това, добавените ISP и LiDAR дават възможност за бързо и точно фокусиране при заснемане на снимки и видеа при слаба осветеност на сцената.

IPad Pro поддържа работата с Apple Pencil, Smart Keyboard Folio и Magic Keyboard. Предлагат се модели с 11 и 12,9 инчов дисплей и хард диск с капацитет 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB и 2 TB.

https://youtu.be/aOq49euWnIo

Предварителните поръчки за закупуването на новия таблет Apple iPad Pro се приемат до 30 април тази година. Цената на базовата конфигурация на 11 инчовата версия е 799 щ. долара (Wi-Fi) и 999 щ. долара (Wi-Fi + 5G). Моделът с 12,9 инчов дисплей е с цена 1099 щ. долара (Wi-Fi) и 1299 щ. долара (Wi-Fi + 5G).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !