Apple показа по погрешка 35W двойно зарядно USB-C

Offnews Последна промяна на 11 април 2022 в 07:23 667 0

apple usb-c adapter

Apple показа 35W двойно зарядно USB-C в документ за поддръжка, публикуван за кратко на сайта й. Това не остана незабелязано от 9to5Mac и означава, че компанията работи върху двупортов захранващ адаптер USB-C.

Не е ясно кога Apple планира да пусне този аксесоар на пазара, но от документа за поддръжка става ясно, че той наистина съществува. Зарядното вероятно използва технологията GaN (галиев нитрид), въпреки че тя не се споменава в документа.

Известно е, че тази технология генерира по-малко топлина, което означава, че производителите могат да поставят компонентите заедно, без да се притесняват, че зарядното може да прегрее. Пускането на подобен аксесоар би означавало по-малко адаптери за зареждане, а миналата година DigiTimes съобщи, че Apple работи върху GaN зарядни устройства с USB-C портове.

Този тип устройства са по-малки и по-бързи от USB-C зарядните, които Apple продава за iPhone. Типично за компанията, документът за поддръжка подчертава, че устройството ще се предлага без usb-c кабел.

Той бързо беше свален от сайта на компанията, но още миналия месец известният анализатор Минг-Чи Куо сподели в Twitter, че Apple може да пусне следващото си зарядно устройство GaN през 2022, което ще поддържа 30W и ще има нов форм-фактор. В документа се посочва захранващ адаптер Apple 35W с двоен USB-C порт, което потвърждава думите на Куо.

С тази мощност устройството може да зарежда едновременно два iPhone, или iPhone и Apple Watch. Ще бъде интересно да разберем дали то ще дебютира с новата серия iPhone 14 тази есен.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !