Apple патентова клавиатура с дисплей на всеки бутон

Offnews Последна промяна на 12 януари 2021 в 06:54 8667 0

Apple-reconfigurable-Mac-keyboard-patent

След като през декември Apple патентова нова версия на Touch Bar с технологията Force Touch, сега Американската служба за патенти и търговски марки предостави на компанията още един патент за Mac клавиатура, която е доста по-интересна. В документите се описва клавиатура, която има малък дисплей за всеки клавиш, позволяващ й да показва различни символи, според настройките на потребителя.

Тази идея звучи подобно на Touch Bar, но всъщност работи по различен начин. Клавиатурата все още съдържа физически клавиши, но всеки един от тях съдържа малък дисплей, вместо стандартните гравирани символи.

Динамичните етикети, които се генерират от органични светодиодни дисплеи с пикселни масиви, но не се очаква тези дисплеи да имат висока разделителна способност, или други топ спецификации, защото просто ще се фокусират върху показването на основните символи.

Това би позволило на всеки потребител да настройва различни подредби на клавиатурата, като променя етикетите на клавишите под формата на специфично оформление за игри, програмиране или редактиране на видеа например. По този начин Apple би могла да създаде клавиатура, която да се използва в цял свят, тъй като клавишите й ще могат да извеждат различни символи, възоснова на предпочитанията на потребителите.

Схемите към патента сочат, че компанията обмисля използването на новата технология за вградените клавиатури на MacBook, или за самостоятелни такива за настолни устройства, като iMac, Mac mini и Mac Pro.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !