Apple може да намали прогнозните поръчки на iPhone 14

Offnews Последна промяна на 30 май 2022 в 06:41 1469 0

iphone 14

Въпреки че най-тежките дни на пандемията от COVID-19 вече останаха в миналото, се очаква икономическа несигурност, а войната в Украйна и нарастващата инфлация може да накарат Apple да намали прогнозните поръчки на iPhone 14. Друг фактор за тази прогноза е това, че iPhone 14 няма да е значим ъпгрейд на своя предшественик.

Това според Марк Гърмън от Bloomberg означава, че нестабилните потребителски разходи и прекъсванията по веригата за доставки на компоненти, вероятно са изиграли рола в намаляването на очакваното производство на iPhone 14. Журналистът обаче смята и, че решението на компанията е свързано и с това, че новите модели iPhone не са революционен ъпгрейд.

Съобщева се, че Apple има фиксирана цел за производство от 220 милиона за 2022 година, докато анализаторите очакваха компанията да произведе 240 милиона бройки. Предвижда се общите доставки на смартфони да се свият с 2% тази година и дори Samsung планира да намали производството на своите модели с 10%.

Apple предупреди по-рано, че смущенията по веригата за доставки на компоненти могат да повлияят на продажбите с 4 до 8 милиарда долара през това тримесечие. Това може да се дължи на новите локдауни в Китай, където е концентрирана голяма част от производството на iPhone.

Компанията има репутация, че не е толкова зависима от своята верига за доставки, колкото конкурентите, което предполага, че на решението й влияят и други фактори, като ниското търсене например. Гърмън твърди, че iPhone 14 ще е по-скоро S ъпгрейд, което означава, че ще е малко надграждане спрямо миналогодишните модели.

Като начало новите телефони ще се захранват от чип, който ще се основава на производствена технология, която компанията използва през последните две години. Освен това само два модела ще заменят своя прорез в екрана с овален отвор, докато общият им дизайн се очаква да остане същия. Твърди се, че тези два модела ще имат и нова 48 МР камера.

Гърмън вярва, че повечето потребители искат нов дизайн, което е малко вероятно да се случи преди 2023 година. Слуховете отдавна сочат, че нов дизайн е планиран за iPhone 15, който ще има по-дебело шаси, плоска камера, кръгли бутони и преработена решетка на оворителите и микрофоните.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !