Apple може да използва китайски доставчик на памет за производството на iPhone

Offnews Последна промяна на 01 април 2022 в 07:42 462 0

iPhone

Apple е загрижена, че постоянният поток от чипове памет, които получава за iPhone, може да бъде нарушен и обмисля добавянето на нов източник. Един от потенциалните възможни е китайската компания Kioxia, твърди Bloomberg, но още през февруари стана ясно че две от нейните съоражения за NAND чипове са замърсени.

Съобщава се, че Apple тества чипове флаш памет от китайския производител Yangtze Memory Tchnologies Co. Източникът на новината запазва анонимност, тъй като разговорите между двете компании са поверителни и продължават от месеци без да са постигнали някакво решение.

Yangtze е собственост на един от най-добрите производители на чипове в Пекин, Tsunghua Unigroup Co. И може би ще е първият китайски доставчик на Apple. По този начин сделката може да бъде голяма крачка за Китай, тъй като страната се стреми да стане самодостатъчна в полупроводниковата индустрия.

Чиповете памет често са първите компоненти, направени от амбициозни производители на чипове, тъй като изискват сложни схеми, а това намалява инвестициите, нужни за стартиране на производство и работа. Когато става въпрос за тези чипове, възможността за изграждане на големи обеми е една от най-големите.

Сделката може да изглежда лоша за САЩ, където американските законодатели се опитват да попречат на Китай да набере инерция в технологичната индустрия. Докато Apple води преговори с Yangtze, няма гаранция, че ще бъде постигнато споразумение между двете компании.

Източниците на Bloomberg твърдят още, че компанията ще използва китайските чипове памет за устройствата си от нисък клас като наскоро представения iPhone SE. Джеф пу твърди, че Yangtze ще осигури 3 до 5% от количествата чипове за предстоящия iPhone 14.

Виж още за:
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !